Cherokee Purple ??? in sestavljeni cvetovi
-
- Prispevkov: 858
- Pridružen: Ne Feb 09, 2014 1:00 am
Pa je zgornji paradajz končal v skledi. Na sliki prerezan paradižnik. Vidi se, da se je kolobar sestavljenih paradižnikov zelo malo skupaj držal. Črte na površini so kot kaže stičišče paradižnikov iz posameznega cveta socvetja.

Meso je precej temno, bi rekel da temnejše od Indigo Rose-ja. S slednjim še nimam dovolj izkušen.

Meso je precej temno, bi rekel da temnejše od Indigo Rose-ja. S slednjim še nimam dovolj izkušen.
-
- Prispevkov: 1621
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Cherokee Purple spada med temne paradižnike, ki ob dozorevanju tako na kožici kot tudi v mesu zadržijo nekaj klorofila (zelenega barvila), zato je seveda tudi barva nekako temnejša kot pri rdečih paradižnikih (če zmešamo rdečo z nekaj zelene, dobimo rjavkasto barvo).
Indigo Rose pa NE spada med temne paradižnike, je 'navaden' rdeč paradižnik z modro kožico (pa še to samo tam, kjer ga obsije sonce), torej ima tudi meso svetlejšo rdečkasto barvo.
Kako pa se ti dopade okus? Meni so temni paradižniki eni ljubših, ker imajo precej močno izražen okus..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Indigo Rose pa NE spada med temne paradižnike, je 'navaden' rdeč paradižnik z modro kožico (pa še to samo tam, kjer ga obsije sonce), torej ima tudi meso svetlejšo rdečkasto barvo.
Kako pa se ti dopade okus? Meni so temni paradižniki eni ljubših, ker imajo precej močno izražen okus..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
-
- Prispevkov: 1621
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Albertovske Žlute je tudi pri meni imel nekoliko sladke plodove, vendar ne tako zelo, kot opisuješ ti.
Indigo Rose ima res veliko antioksidantov (modro barvilo antocian), vendar samo in izključno v kožici plodu. Če odstraniš kožico, od antociana ne ostane nič. Je pa zanimiva omaka iz Indiga, ki se pri daljšem kuhanju obarva nekako temno rjavo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Indigo Rose ima res veliko antioksidantov (modro barvilo antocian), vendar samo in izključno v kožici plodu. Če odstraniš kožico, od antociana ne ostane nič. Je pa zanimiva omaka iz Indiga, ki se pri daljšem kuhanju obarva nekako temno rjavo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu