Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Solanum quitoense
Ostali cvetovi še mečkajo
http://shrani.si/f/7/jB/4e5wNcQl/0401.jpg_________________mfranc
http://shrani.si/f/7/jB/4e5wNcQl/0401.jpg_________________mfranc
mfranc je napisal/a: |
Objavljeno: 06 Okt 2017 Popek se je danes na topli terasi že čisto odprl. K njemu se stiska še sedem popkov, in upam, da čez vikend pofotkam komplet pušeljc . |
Učna leta
Kompletnega pušeljca ne bo, ker se cvetovi odpirajo v zaporedju, eden za drugim, tako kot so nanizani na cvetno/rodno vejico.
Ta raste skupno s cvetovi, sedaj je že štirinajst popkov, pravzaprav dvanajst, plus dva cvetova.
_________________mfranc
Ja, zanimivo, opraševanja so pisci dobesedno izogibajo; ne vem, je vse jasno, ali nič ..... . Še vikipedija nič ne piše, ali pa sem površno prebral.
Kaj sem našel:
- nekateri nič ne naredijo, in se cvetovi "oplodijo", nisem zasledil ali s pomočjo žužkov, ali vetra.
- eni vzamejo v roke čopič,
- eni si omislijo opraševalce, npr čmrlje
- pa klasika, z navzkrižnim opraševanjem je več pridelka.
Tako na uč se mi zdi, da je opraševanje kot pri paprikah, mogoče manj preprosto kot pri paradižnikih??? . Več bi vedel kak strokovnjak za ustroj cveta.
Prvi cvet sem pustil skoraj pri miru, pa da vidimo . Sedaj jih bom malo popenzlal, sploh ker je NARANJILLA na terasi in mrčesa ni v izobilju._________________mfranc
Kaj sem našel:
- nekateri nič ne naredijo, in se cvetovi "oplodijo", nisem zasledil ali s pomočjo žužkov, ali vetra.
- eni vzamejo v roke čopič,
- eni si omislijo opraševalce, npr čmrlje
- pa klasika, z navzkrižnim opraševanjem je več pridelka.
Tako na uč se mi zdi, da je opraševanje kot pri paprikah, mogoče manj preprosto kot pri paradižnikih??? . Več bi vedel kak strokovnjak za ustroj cveta.
Prvi cvet sem pustil skoraj pri miru, pa da vidimo . Sedaj jih bom malo popenzlal, sploh ker je NARANJILLA na terasi in mrčesa ni v izobilju._________________mfranc
-
- Kraj: Domžale
AB, tole je "mazohistični hobi" , tale roža je pravi lenivec med plodovkami!
..... za Svete tri kralje že kaj za odtrgat !
samo katerega leta, he, he. Sem ravno na spletu našel gojitelja, ki mu je zacvetel v avgustu, dozorel pa naslednje leto v marcu. Ni kaj, pol leta od cvetenja do obiranja .... _________________mfranc
..... za Svete tri kralje že kaj za odtrgat !
samo katerega leta, he, he. Sem ravno na spletu našel gojitelja, ki mu je zacvetel v avgustu, dozorel pa naslednje leto v marcu. Ni kaj, pol leta od cvetenja do obiranja .... _________________mfranc