Tomaccio F1
- Plamenka
- Prispevkov: 9775
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
-
- Prispevkov: 753
- Pridružen: So Jun 29, 2013 2:00 am
Marija,
ali paradižnik za skrinjo tudi posušiš do konca ali pustiš še malo medastega? Vsako leto ga nekaj posušim, priznam pa, da še nimam "grifa", kdaj je ravno prav posušeno. Na Siciliji to rešijo elegantno, ko cele rastline izruvajo in obesijo na zrak v sušenje. Pri meni za kaj takega žal ni pogojev.
Lep pozdrav
ali paradižnik za skrinjo tudi posušiš do konca ali pustiš še malo medastega? Vsako leto ga nekaj posušim, priznam pa, da še nimam "grifa", kdaj je ravno prav posušeno. Na Siciliji to rešijo elegantno, ko cele rastline izruvajo in obesijo na zrak v sušenje. Pri meni za kaj takega žal ni pogojev.
Lep pozdrav
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Tudi za v skrinjo ga posušim enako, kot tistega, ki ga hranim v kozarcu - torej mora biti suh toliko, da v kozarcu ne zaplesni. Sem pa lani suhega dala v oljčno olje in v hladilnik, pa se moram kar po prstih tepsti, da ga ne zmažem, tako je dober,a sem žal naredila le en kozarec, zdaj pa delam z njim kot z zdravilom
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
