Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lubenice - Citrullus

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

AB, meni se ne zdi tako mrzlo. Tudi rastlinam ne ustreza previsoka temperatura, ampak bolj zmerna. Za lubenice je optimalna 25 stopinj.
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Ni kosmata, majhna je še. Laughing Pri meni je kar mraz, sploh ponoči.
"Dlake" pozneje odpadejo.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Hja, kaj pa vem ... ali niso glavne pridelovalke lubenic v Evropi države, kjer so običajne poletne temperature krepko nad 30 ?!

Saj čez dan, če je sončno, je res čisto prijetno, ampak nočne in jutranje temperature bi pa lahko bile malo višje.
Včeraj sem bil zjutraj pred služno na parceli. Taka rosa, da sem moral obuti škornje.
Uporabniški avatar
Plamenka

Res je, lubenice pridelujejo v 'toplih' državah, vendar piše, da nad 40 stopinj ne prenašajo. Me pa zanima, kako in koliko v teh državah zalivajo lubenice, saj morajo junija in julija imeti dovolj vode.
Noči so pa za ta mesec res malo prehladne.
Andrej Banko

Dobro, nad 40 bi pa tudi že jaz pojamral, kakšnih prijetnih 31,5 se pa ne bi branil.
Že zato, da suzukije steriliziramo, pa da paprikam in njihovim bolj hudim sorodnikom postane malo bolj toplo pri srcu ...
Uporabniški avatar
Plamenka

Letos bodo pri meni lubenice pozne, kolikor jih sploh bo. Pozna se hladnejše vreme in mreže proti ptičem nismo pravočasno dali. Danes smo poskusno prerezali Ruby Heart. Meso je bilo sicer že rdečkasto, a peške so bile šele rjave, okus pa še ne dovolj sladek. Prejšnja leta so bile prve zrele konec julija. Rolling Eyes
Andrej Banko

Včeraj sem načel eno manjšo Gift of the Sun. Za razliko od Janosik pred dnevi je bila tokrat ta že lepo zrela.
Uporabniški avatar
Plamenka

Letos so lubenice na moji lokaciji bolj uboge. Vreme je bilo zanje neustrezno. Vsega skupaj je zelo malo, upam, da so vsaj te zrele.

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Jaz sem letos shranila semena dveh sort mini lubenic, kupljenih na trgu. Se že veselim drugega leta in eksperimenta. A se lubenice tudi hitro skrižajo? Hočem vpr, kakšna je verjetnost, da bo sem sproduciralo plod kot sem ga jedla?
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi lubenice se rade skrižajo. Tiste, ki si jih kupila, so lahko tudi hibridi.
Odgovori