Hmmm, ko bi le bilo tako enostavno tudi pri rastlinah je menda vpliv sorodstva velik nekatere se imajo rade in druge se ne marajo (možno, da je iz tega nastala teorija "dobrih in slabih" sosedov) https://www.youtube.com/watch?v=CrrSAc-vjG4
Je pa ta metoda odlična za blazinice solat. Tako lepe solate še nisem nikoli imel. Blazinico sem razrezal tako kot biskvit in v gručah presadil na vrt nekje 20cm narazen in mesec kasneje je bilo solate tolko kot solate.
Lahko to malo bolj natančno opišeš? Ne razumem najbolje
Ps:
Midva sva pa blizu doma. Samo čez hrib. Če ni še kakšne Trebuše okrog Idrije
Vse je enkrat prvič. Tokrat eksperimentiram (oz. bom 12. februarja) s paradižniki. Je pa tako, da v mestu tudi južna stran ni vedno obsijana s Soncem (okoliške hiše mečejo senco ipd.). Je v tem primeru bolje spreminjati lokacijo in za vsako ceno loviti sončne žarke ali kar pustiti lončke na eni lokaciji?_________________go with your instinct to live as you want
Je pa ta metoda odlična za blazinice solat. Tako lepe solate še nisem nikoli imel. Blazinico sem razrezal tako kot biskvit in v gručah presadil na vrt nekje 20cm narazen in mesec kasneje je bilo solate tolko kot solate.
Lahko to malo bolj natančno opišeš? Ne razumem najbolje
V zimskem sejanju poseješ solato npr. v gajbico, počakaš, da gosto vzklije, se malo razraste in gruda postane kompaktna, razrežeš na kvadratke, ki jih posadiš na vrt.
Potem pa počasi redčiš solate v "kvadratkih" za sprotno uporabo. Na koncu pustiš eno samo, ki se lepo razrase in razkošati.
Hvala za tale praktičen nasvet - danes so šle v kalitev tri vrste solate, pa da vidim, kako uspešen bom
Za paradižnik bom pa tudi poročal. Ja, ljubljanska megla - paradižnikovih sadikic grob... Se nadejam čimbolj uspešnega eksperimenta
Bi pomagalo, če dam vse skupaj v zaprt šotorček/toplo gredo na vrtu? Tako zadeva ne bi bila prosto na zraku._________________go with your instinct to live as you want
Uf, solata je "podivjala". Domača (stara semena izpred dveh+ let) sicer malo bolj sramežljivo, sveže kupljena je pa naredila že celo livado v gajbici h
Na paradižnike še čakam (oziroma oni na bolj prijazne temperature ponoči, da se začne akcija)._________________go with your instinct to live as you want
Dve izmed treh solat sta mi lepo kalili (neka domača xy in batavia blanca), vse je že na vrtu. Je pa mal hecno, ne; ta "razrez blazinic" namreč. Vse lepo in prav, ampak flanci so precej skupaj, koreninice še bolj švohotne, jaz pa, ki imam roke, ki ne bi bile ravno primerne za urarja, sem skušal biti čimbolj "nežen" No, bomo videli (batavia si je sicer že precej opomogla, že lepo raste, domačo sem pa šele včeraj flancal).
Paradižniki pa... Ene sadikce so že prav lepe za pikirat, ene sorte pa sploh (še) niso kalile. Če ne drugače, bom za drugič vsaj vedel, katerim sortam paše morostarska duša, hahah_________________go with your instinct to live as you want
Paradižniki pa... Ene sadikce so že prav lepe za pikirat, ene sorte pa sploh (še) niso kalile. Če ne drugače, bom za drugič vsaj vedel, katerim sortam paše morostarska duša, hahah
Vedi, da ni vse v sortah ampak so razlike tudi v starosti in kvaliteti (in pripravi) semen. Meni tako na primer lepo kali neko (ne moje) seme iz 2011, neko drugo precej mlajše pa slabo.
Vem, vem, sem se samo hecal s tistim... Je pa vseeno zanimivo - indeterminante sorte so večinoma vse prikukale na plano, determinantna nobena._________________go with your instinct to live as you want