Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2014
Rabim eno hitro pomoč. Prejšnji četrtek sem moral pod hitro v bolnico in zaradi tega ni bilo takšnega nadzora nad sadikami. Vse sadike, ki sem jih preselil v mali rastlinjak na vikend so krasne gajbica paradižnikov in gajbica paprike feferonov in jajčevcev pa je nekaj narobe. Predvsem z paprikami in feferoni. Neka žvalca je tako po dva lista zvila skupaj notri pa je k ena pajčevina. Kaj je to in s čem se tega rešit.
lp papa_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
lp papa_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Zelena mala gosenica.? lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
zuf je napisal/a: |
Uporabil bom nekaj podobnega kot folijo - črn kompost. Bom uporabil, kolikor ga bo na voljo, vsaj 1cm po vrhu zemlje in bo ziher pomagalo - črna barva in mikrobi bodo naredili svoje. |
čemu silit papriko na prosto,raje jo zalij z kakšnim hranilnim pripravkom
pa naj bo v kakšnem zavetju.Znaš imeti celo sezono potem težave.
Paradižnik ni toliko občutljiv kot paprika na mrzla jutra z kombinacijo
hladne zemlje.
Priporočam da počakaš da mine spomladanska jutranja hlad.
Letošnje paprike so mi izjemno ratale, čeprav dodatnega ogrevanja skoraj niso videle, dodatne osvetlitve pa sploh ne, marec je bil za predvzgojo letos izjemen, ta trenutek pa ga pri nas deževje že kar malo "krona".
Paprike ne bom dala ven dokler ne bo zemlja res topla, me je lansko zgodnje sajenje in prehitro zastiranje krepko izučilo.
Pa še zadnji spomin na lansko sezono mini raznobarvnih paprik, preden jih pohrustamo in se veselimo novih(hvala Ivčk in Metuljc za semena):
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Paprike ne bom dala ven dokler ne bo zemlja res topla, me je lansko zgodnje sajenje in prehitro zastiranje krepko izučilo.
Pa še zadnji spomin na lansko sezono mini raznobarvnih paprik, preden jih pohrustamo in se veselimo novih(hvala Ivčk in Metuljc za semena):
_________________Živeti na podeželju je najlepše!