Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
JABOLČNI KIS
Oh mravlja, višek prezrelih drnuj sem zalila z vodo, ne spomnim se, če sem dodala kaj sladkorja, v 5l pvc vedru za živila, pokrila z eno posodo in pozabila na vse. Zadnjič sem opazila, poskusila in - spodobno kislo in lepo rdeče je bilo videti. Zdaj mirno čaka, da precedim,.....
Ni da bi se torej hvalila z receptom.
Ni da bi se torej hvalila z receptom.
Moj izgleda takole:
Nastavila sem ga dvakrat in je vidna razlika - izgleda, da je druga runda vitalnejša, ima že konkretno prevleko. Bom videla pri pretokih. Če bo treba, bom vse skupaj zlila skupaj...
Prvo rundo bom kmalu pretočila/prezračila in potem zaprla s pokrovom._________________naredimo svet lepši
Nastavila sem ga dvakrat in je vidna razlika - izgleda, da je druga runda vitalnejša, ima že konkretno prevleko. Bom videla pri pretokih. Če bo treba, bom vse skupaj zlila skupaj...
Prvo rundo bom kmalu pretočila/prezračila in potem zaprla s pokrovom._________________naredimo svet lepši
Tudi sama delam vinski kis iz rdečih vin, ki ostanejo po kakšnem "žuru". Tu pa res nić ne kompliciram - zlivam v kozarec, ki je pokrit z robcem. Nastane odličen kis, ki je polnega oksa, a zelo močan, pa kar malo masten, tako je gost.
Zdaj nam ostaja belo vino. Ga tudi mislim nastavit za kis, a se bojim, da je preveč žveplan in ne bo dobro uspel..._________________naredimo svet lepši
Zdaj nam ostaja belo vino. Ga tudi mislim nastavit za kis, a se bojim, da je preveč žveplan in ne bo dobro uspel..._________________naredimo svet lepši
brbr je napisal/a: |
Tudi sama delam vinski kis iz rdečih vin, ki ostanejo po kakšnem "žuru". Tu pa res nić ne kompliciram - zlivam v kozarec, ki je pokrit z robcem. Nastane odličen kis, ki je polnega oksa, a zelo močan, pa kar malo masten, tako je gost. Zdaj nam ostaja belo vino. Ga tudi mislim nastavit za kis, a se bojim, da je preveč žveplan in ne bo dobro uspel... |
Zanimivo, sem mislil, da je toliko žvepla prisotnega, da se ne more nič dogajat. Morda pa sčasoma žveplo izhlapi, da bakterije zaživijo...