S kakšno nizko sorto v rastlinjaku bi morda šlo. Ali pa obstajajo pri njih avtohtone sorte, prilagojene za njihove razmere, se pravi, da rabijo kratek čas od setve do žetve.
Vse prijavljenih je 9.293. Največ jih je iz Italije: 2.279, sledi Nemčija 2.218, Francija 1.628,..... Slovenija 53. Na Finskem, recimo, je letos 27 "firbcev"_________________naredimo svet lepši
Obvestili so me, da so semena pripravljena. Sem se "pofočkala" in zdaj čakam pošto. Res, pošiljajo iz Italije. Moram poklicati na kmetijski inštitut, da mi povedo kaj je z našimi sortami, mamicu jim vidim _________________naredimo svet lepši
Pisala sem na KIS, gospe, ki je zadolžena za ta projekt.
Pravi, da distribucija vseh semen (tudi slovenskih) poteka iz centra v Anconi. katera semena bodo komu dodeljena, je odvisno od področja pridelave, možnosti pridelave (balkon, vrt, njiva) in od razpoložljivih semen.
Ja, ne bomo vedeli, katere sorte bomo dobili, ker bodo označene s šiframi.
Med drugim gospa pravi sledeče: "...torej nimate vpliva na izbiro genskih virov, ki jih boste prejela, saj se v tem sklopu vrti praktično dednina iz celega sveta, zato je tako pomembno, da vi njeno rast spremljate v svojem okolju in rezultate preko aplikacije posredujete v portal projekta, kjer se vse zbira. Hkrati pa ohranjate raznolikost in si sami pridelate zanimiv fižol in poskusite nekaj novega tudi zase…"[color=blue][/color]_________________naredimo svet lepši
Melona: seveda! In se pride pogovorit in ogledat, če imaš zares primerne pogoje . Le glej, da mu boš skuhala dobro kavico, da te ne bo na koncu črtal iz seznama.
Melona, italijanska pošta ni vzor hitrosti, tako da je tole solidno hitro. Semena boš dobila v ravno pravem času.
Za primerjavo: kuverta zame je letos iz Črnuč potovala 10 dni, pa je razdalja samo 8 km. Semena iz Belgije pa so potovala 4-5 tednov. Še Aliexpress je zadnje čase hitrejši.