Ljubov dlan
- Melona
- Prispevkov: 4915
- Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
- Kraj: Litija
Pri nas gre največ sveže. Ker čez poletje živimo od solat (in roštilja). Če ti povem, da nekateri v naši familiji papriko jedo tudi tako, da z njo zajemajo navadni jogurt, je jasno, ne? Razen vlaganja in polnjenja sem lani poskusila nekaj paprik posušit in si domišljala, da jih bom zmlela v prah. In imela od vijoličnih vijolično papriko v prahu
. Jok, so zgnile. Ker seveda nisem hotela vklopit sušilnika, škrtulja škrta
. Na podstrehi pa ni šlo.
-
mfranc
- Prispevkov: 4829
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Jap, ravno z ženo sva popoldan debatirala, kako se skozi leta spreminja uporaba domače zelenjave
.
Ravno paprike smo pred leti veliko porabili v solatah, od nasitne grške solate, do grickanja pri malicah. Verjetno so pri meni veliko porabe paprike prevzeli čiliji
.
Si me pa spomnila, in evo, sedajle pri večerji bo padla ena ....
.
LP_________________mfranc
Ravno paprike smo pred leti veliko porabili v solatah, od nasitne grške solate, do grickanja pri malicah. Verjetno so pri meni veliko porabe paprike prevzeli čiliji
Si me pa spomnila, in evo, sedajle pri večerji bo padla ena ....
LP_________________mfranc
-
lera
- Prispevkov: 258
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
Pri nas jo vložim v kis in pa delam namaz iz parike - super za k hrenovkam, klobasam in žaru._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
-
lera
- Prispevkov: 258
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
Melona namaz delam skoraj tak kot je Etin namaz iz paprik z gorčico in ajvarjem - ma res super zadeva._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
-
mfranc
- Prispevkov: 4829
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
-
brbr
- Prispevkov: 8574
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Jaz iz rdečih delam ajvar, pečene v olju hranim v kozarcih. Letos sem je nekaj tudi zmrznila, da bom pozimi lahko pripravila omako za testenine (sestavine: čebula, česen, paradižnik, paprika, bazilika, konzerva tune in na koncu peteršij) in Džuveč riž, ki ga imava s hčerko nadvse radi.
Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način?_________________naredimo svet lepši
Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način?_________________naredimo svet lepši