Ali poznate tale radič ? Naj bi bil zelo stara italijanska sorta. Primorci kdo kaj ve, tudi način priprave me zanima. Seme sem dobila celo v eni od kmetijskih zadrug.
To je cikorija. Res stara sorta,(da lahko novinarji pišejo zgodbice) to je pa tudi vse._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Aye-Aye, puntarelle so tipična južna italijanska jed, po okusu so malo grenke, radič pač, pripravljajo jih presno na solato ali pa dodajajo v ostale jedi. Uporabiš samo srček rastline, ostalo zavržeš. Kar je bistveno, je, da posamezno puntarello narežeš na drobne trakce, lahko pustiš vrh cel. Nastane neka oblika lignja. Ali pa jih narežeš na trakce. Potem jih daš v zelo hladno vodo in pustiš, da se namakajo vsaj uro. Lahko dodaš malo limone. Tisti trakci se potem nakodrajo. Šele potem se jih uporabi v kuhinji. No, vsaj tako jih pripravljajo meridionalci._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
V Itliji se o tej cikoriji piše podobno kot o radiču goriški vrtnici. No zame je le cikorija._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Prijateljica mi je iskala Indigo v celjskem baumaxu, pa še slišali niso zanj:s_________________Two roads diverged in a wood, and I took the one less traveled. --Robert Frost
Pošlji mi podatke za dostavo,naZS Nekaj malega še imam od lani._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Mesečnik, to, da prodajalec morda ni slišal zanj, je verjetno, ker med stotinami vrst vrečk ne more poznati vsega, imeli pa so ga, saj o tem piše MarijaV. Moirda so ga pa že prodali. lahko pa MarijoV vprašaš, katere firme je vrečka in se ga po tem najde.