Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krofi

mil
Prispevkov: 1418
Pridružen: Ne Apr 26, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Peter, kakšen pa je ta recept od Rosane? (( hvala))

Lepo bodimo, Mil
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »


Peter čudovito so ti uspeli. Res si mojster, kapo dol. pozdrav_________________
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

mil je napisal/a:
Pozdrav

Peter, kakšen pa je ta recept od Rosane? (( hvala))

Lepo bodimo, Mil


Mil tule je recept za krofe ge. Rosane Jug https://okusno.je/sladice/recept-za-krofe-rosana-jug-povhe.html

Celoten postopek priprave krofov skozi VIDEO pa tule : https://www.youtube.com/watch?v=QhmsCv5N4sI

Recept :

0,5 kg mehke moke
0,5 kg ostre moke
1 dkg soli
10 dkg kvasa
10 dgk sladkorja
1 vanilij
9 rumenjakov
12 dkg olja
2 žlici ruma
4,5 dcl mleka

pozdrav_________________
Uporabniški avatar
Peter
Prispevkov: 700
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ta je pravi, ja.
Za moje se nisem preveč potrudil pri valjanju med dlanmi v kroglo. Zato je površina bolj groba. Seveda to ne vpliva na okus. Wink
Pogled na link pokaže da uporabljamo isti lonec. To sem komaj sedaj opazil. Laughing
mravlja
Prispevkov: 4236
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Še vedno so to najboljši lonci, zame že. Very Happy
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8366
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Peter je napisal/a:
... uporabljamo isti lonec. To sem komaj sedaj opazil. Laughing
Pa isti mikser, kot ga uporabljam jaz Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem iz oddeljene polovice na pol pripravljene mase, ki mi je ostala od zadnjega cvrtja krofov, spekla svoje prve buhteljne.

Masa je v hladilniku lepo zdržala. V soboto zvečer sem jo vzela iz hladilnika, da se je do jutra ogrela na sobno temperaturo. Dodala sem še polovico kvasa in cca 200g moke. Ja pa še malo ruma in vanilij sladkor.
Testo je lepo vzhajalo. Vse je bilo super, le pekla sem jih predolgo (v receptu je pisalo 60min) in so malo bolj hrustljavi in suhi, a odličnega okusa. Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.

No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17322
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:


No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo.

Pritrjujem.

Menda jih brez škode pustimo nekaj ur tudi na hladnem. Enkrat moram poskusiti, da jih bom naredila zvečer, čez noč shranila v hladilniku in jih zjutraj ocvrla za zajtrk. Tako, kot pri "nočni potici". Precej prepričana sem, da bo v redu.
metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr je napisal/a:
Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.


Mernda se ja niste šli tako postno, no. Upam, da je bila kava. Idea
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8366
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

metuljc je napisal/a:
brbr je napisal/a:
Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.


Mernda se ja niste šli tako postno, no. Upam, da je bila kava. Idea
He-he, tudi jaz sem akvo vzela po latinsko Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori