Tiana, v modelčke sem dala 100g testa. Tudi te sem na vrhu križno zarezala, tako kot velike. Vse sem delala tako kot pri velikih. Koliko časa sem jih pekla pa ne vem natančno, ker v enega zapičim termometer in ko je notranjost zapovedano vroča, končam s peko.
Letos mi gre spet malo narobe. Tretji nastavek se ni dovolj dvignil. Mislim, da sem naredila pretrdo testo. Tako sem ga pustila čez noč in ker še vedno ni bil dovolj puhast, sem ga še enkrat oživila. Zdaj, upam, da bo.
Ravnokar pa tehtam rumenjake in se mi zdi, da jih gre ogromno. Moram prečita. Kolikor imam v spominu jih potrebujem ene 9._________________naredimo svet lepši
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Panettone z drožmi
Jaz sem že naredila en velik panetone in šest majhnih, sedaj čakam da bodo dovolj vzhajali za peko. V majhne sem dala 120 g mase in razmišljam, če bi popravila zadevo, da ne bo preveč testa v modelu.
Pri meni se je tudi letos nekaj zatikalo pri pripravi. Sem delala sladki drožni nastavek. In ker sem gledala očitno nek napačen zapis ga je na koncu prišlo premalo. Sem se spomnila, da mi ga je vsako leto kar nekaj ostalo in sem ga uporabila še za kruh, letos pa ga je bilo premalo. Sem dodala še kar navadnih droži in še kar nekako gre vzhajanje. Takoj sem v moje zapiske dodala navodila za sladki drožni nastavek, da se v bodoče ne bo kaj zatikalo.
Kar se tiče peke, imam pa tudi jaz termometer, tako da se bom ravnala po njem. Vsako leto sem ugotavljala, da so moji panetoni (ta veliki) pečeni prej kot v 55 min, kot je v navodilih.
Rumenjakov je pri meni v prvem testu bilo potrebnih 8, v drugem pa 4. So bila še kar velika jajca (domača pač).
Brbr, upam, da bo vseeno tvoje testo vzhajalo po šolsko!
Pri meni se je tudi letos nekaj zatikalo pri pripravi. Sem delala sladki drožni nastavek. In ker sem gledala očitno nek napačen zapis ga je na koncu prišlo premalo. Sem se spomnila, da mi ga je vsako leto kar nekaj ostalo in sem ga uporabila še za kruh, letos pa ga je bilo premalo. Sem dodala še kar navadnih droži in še kar nekako gre vzhajanje. Takoj sem v moje zapiske dodala navodila za sladki drožni nastavek, da se v bodoče ne bo kaj zatikalo.
Kar se tiče peke, imam pa tudi jaz termometer, tako da se bom ravnala po njem. Vsako leto sem ugotavljala, da so moji panetoni (ta veliki) pečeni prej kot v 55 min, kot je v navodilih.
Rumenjakov je pri meni v prvem testu bilo potrebnih 8, v drugem pa 4. So bila še kar velika jajca (domača pač).
Brbr, upam, da bo vseeno tvoje testo vzhajalo po šolsko!
Moji letos niso najbolje uspeli.
Že. ko sem dajala testo v modelčke, se mi je zdelo sumljivo, ker se je testo trgalo, ni bilo žilavo, in sem morala modelčke polniti z žlico. Vse je bilo zelo lepljivo.
V modelčkih so vzhajali lepo, a se potem med peko niso dvignili toliko kot lani, recimo. Tako letošnji panetoni miso tako puhasti, so malo bolj kompaktni, a vseeno dobri. So in še bodo šli v promet._________________naredimo svet lepši
Že. ko sem dajala testo v modelčke, se mi je zdelo sumljivo, ker se je testo trgalo, ni bilo žilavo, in sem morala modelčke polniti z žlico. Vse je bilo zelo lepljivo.
V modelčkih so vzhajali lepo, a se potem med peko niso dvignili toliko kot lani, recimo. Tako letošnji panetoni miso tako puhasti, so malo bolj kompaktni, a vseeno dobri. So in še bodo šli v promet._________________naredimo svet lepši