Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hahaha... hm, a zato pravijo Rusi cepljenju "privivka"? In kako naj mi imenujemo to cepljenje po naše: "blekndeker"... ali raje po domače "iskra" cepljenje ?
Nekaj inovativnih "podvigov" sem imel na kiviju, tile pa so izvirni. Vsekakor bom poskusil, čeprav navaja, da je le 60% uspeh. Če bi povil s parafilmom, namesto s kambi pasto, bi bil uspeh verjetno še večji.
Uporabiti jih mislim za cepljenje orehov, me pa zanima zakaj se takšen način(Omega in V izrez) bolj pogosto ne uporablja pri jablanah, hruškah, slivah, marelicah ??
Našel sem tudi zanimivo študijo... Cepili so hruške in jablane. Tiste cepljene z omego so bile slabo razvite, brez stranskih poganjkov. Tiste z V izrezom pa so imele bolj intenzivno rast z več stranskimi poganjki. Tudi % uspešnih kalusov je bil boljši z V izrezom.
Študije na orehih se pa razlikujejo, enkrat je dosti uspešnejši V izrez, drugič Omega, tako, da si z njimi ne morem veliko pomagati
... Našel sem tudi zanimivo študijo... Študije na orehih se pa razlikujejo, enkrat je dosti uspešnejši V izrez, drugič Omega, tako, da si z njimi ne morem veliko pomagati
Lad20, bi te prosil - ali lahko pripopaš kako povezavo do teh študij? (tudi jaz si ogledujem ta orodja... )