Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Anethum graveolens - navadni koper

crtj-admin
Site Admin

Anethum graveolens - navadni koper

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Samo slikca ....

MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Na Lošinju raste rastlina, za katero sem mislila, da je koper. Bega me le to, da ima za razliko od domačega kopra vonj in okus precej podoben mešanici kopra in janeža, po videzu pa je tak, kot na tvoji sliki. Zraste tudi višje od 2 metrov. Je to sploh koper ali kaj drugega?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Martinka, to bo najbrž koromač, sladki janež,....skratka Foeniculum vulgare. Varianto z odebeljenimi listnimi nožnicami jemo kot "gomoljnico", finokjo ji rečejo Primorci.
Običajna varianta meni krasi vrt, semena so odbra za "janeževe" upognjence, pa za čaaj, opa,... mladi poganjki pa v frtalji.
Pa lep je, in mnogo žužkov ga obiskuje.
Zraste prek dva metra, če je v dobri prsti, stare rastline se posušijo jeseni, na njih mestu iz korenin poženejo mlade. Rad se zaseje sam. Obbstaja tudi temnolistni razlićek.
Koromač
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Semena se počasi pobirajo ....

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Trdoživa rastlina. Svojega sem presadila skoraj tik češnje, kjer se mora pošteno boriti za svetlobo, a ga to nič ne moti. Saj uporabljam ga skoraj ne, mi je pa lep in prijetno diši.
Odgovori