FIŽOL št. 22 brbr VISOK
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
FIŽOL št. 22 brbr VISOK
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
VISOK št. 22 brbr
Kupila sem ga pri branjevki na lj.tržnici kot jedilni fižol. Ni vedela, kako se imenuje. Če ga kdo prepozna, naj, prosim, sporoči njegovo ime.
Višina: preklar.
Bolj nizke rasti – ni prišel do vrha plastične prekle
Cvetovi:
beli z rožnatim pridihom
Stroki:
Zeleni ploščati, 12.5cm, kasneje zeleno rdeče pisani
Zrnje/seme:
kroglasto, črno vijolične barve s svetlosivorjavimi meliranimi lisami, v 100g=cca 100zrn
Uporaba v kulinariki:
- Stročje: nitkasto, žilavo, ni primeren za stročje
- Zrnje: namakanje čez noč, kuhanje cca 30min, se ne razkuha. Spremeni barvo v rjave tone. Okus zelo dober, spominja na kostanj. Meso masleno, lupina tanka. Odličen fižol za zrnje.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 5 fotografij
Rodna sorta, ki zgodaj dozori. Posajen na njivi je poleti od vseh visokih fižolov najbolje obrodil, vendar so bila zrnja (zaradi suše) majhna, neznačilne barve. Rastline na njivi so sicer preživele sušo, vndar so jeseni propadle ne da bi še kaj obrodile. Posajen na vtru, pa je jeseni naredil nekaj strokov, vendar še zdaleč ni bil tako obložen kot poleti, pa tudi stroki niso bili tako izpolnjeni.
Kakovostni semen za oddajo, žal, nimam. Če bi ga kdo vseeno želel, mu lahko dam nekaj drobnih semen (poletna bera), vendar ne vem, kaj bo, če bo zrastlo iz njih..._________________naredimo svet lepši
Kupila sem ga pri branjevki na lj.tržnici kot jedilni fižol. Ni vedela, kako se imenuje. Če ga kdo prepozna, naj, prosim, sporoči njegovo ime.
Višina: preklar.
Bolj nizke rasti – ni prišel do vrha plastične prekle
Cvetovi:
beli z rožnatim pridihom
Stroki:
Zeleni ploščati, 12.5cm, kasneje zeleno rdeče pisani
Zrnje/seme:
kroglasto, črno vijolične barve s svetlosivorjavimi meliranimi lisami, v 100g=cca 100zrn
Uporaba v kulinariki:
- Stročje: nitkasto, žilavo, ni primeren za stročje
- Zrnje: namakanje čez noč, kuhanje cca 30min, se ne razkuha. Spremeni barvo v rjave tone. Okus zelo dober, spominja na kostanj. Meso masleno, lupina tanka. Odličen fižol za zrnje.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 5 fotografij
Rodna sorta, ki zgodaj dozori. Posajen na njivi je poleti od vseh visokih fižolov najbolje obrodil, vendar so bila zrnja (zaradi suše) majhna, neznačilne barve. Rastline na njivi so sicer preživele sušo, vndar so jeseni propadle ne da bi še kaj obrodile. Posajen na vtru, pa je jeseni naredil nekaj strokov, vendar še zdaleč ni bil tako obložen kot poleti, pa tudi stroki niso bili tako izpolnjeni.
Kakovostni semen za oddajo, žal, nimam. Če bi ga kdo vseeno želel, mu lahko dam nekaj drobnih semen (poletna bera), vendar ne vem, kaj bo, če bo zrastlo iz njih..._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Super
. Hvala Muha za delo, ki bi ga načeloma morala opraviti jaz, če že ponujam robo po svetu, a ne
Upam, da ne bo kdo začel raziskovati, koliko sem ti plačala za tvojo raziskavo, haha.
Torej posadim vse in upam, da zrastejo v lepe rastline in obrodijo kar največje število lepih zrn._________________naredimo svet lepši
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
Upam, da ne bo kdo začel raziskovati, koliko sem ti plačala za tvojo raziskavo, haha.
Torej posadim vse in upam, da zrastejo v lepe rastline in obrodijo kar največje število lepih zrn._________________naredimo svet lepši
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica