Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Neem azal,neem tonik

crtj-admin
Site Admin

Neem azal,neem tonik

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

V letošnjem letu,polnem tegob je marsikdo uporabil Neemove pripravke.
Zanima me,če je kdo opazil,da sadeži,tretirani z Neemazalom,Neem oljem
ali Neem tonikom kasneje grenijo?Želim vaše komentarje!_________________Narava vse povrne!
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Sem letos 1x uporabil nem olje v kombinaciji s sodinim pripravkom na paradižniku. Tedaj je bila sezona že pravzaprav izgubljena.... Kar pa je obstalo je bilo normalnega okusa._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bi si skoraj upala reči, da 1x (vsaj v tem primeru) ni nobenkrat.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hm, z Neem tonikom sem velikokrat škropil; v začetku predvsem plodovke, kasneje tudi fige. Se mi zdi, da mi je precej pomagal pri škodljivcih - mogoče ima res tudi pozitivne učinke kot repelent Rolling Eyes .

Predvsem na figah, sem po prvih najdenih s črvički od muh in mušic (jih je nekaj delalo škodo Evil or Very Mad ) v nadaljevanju bil brez črvivih plodov.

Grenkobe, izrazite, pa nisem zasledil Rolling Eyes

LP_________________mfranc
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Kako uporabljate neem olje pri škropljenju? Ga pred dodajanjem vode še s čim mešate, da se lepše razporedi v vodi?
Prej sem včasih uporabila Neemazal, letos sem nabavila olje._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Neem olje zmešaj z vročo vodo,da nastane emulzija._________________Narava vse povrne!
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Hvala Ferdo36. :-)_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Grenkobe nisem opazil. Je pa neemazal kot tudi lepo piše v deklaraciji toksičen za nekatere rastline, npr. nekatere vrste hrušk. Meni je pred leti hruška sorte društvenka (ali nekaj pobobnega?) skoraj ostala brez listja, ko sem tudi njo tretiral s tem. Ko sem jo pogledal čez kak dan, je bila večina listja rjavega, del pa z rjavimi pegami. Viljamovki se denimo ni nič poznalo.
Neemazzal ima tudi omejitev števila uporab v istem letu. Verjetno zaradi tega, da se škodljivci prehitro ne navadijo in prilagodijo nanj. Dajte se tega držati, ker to se čez čas pozna vsem.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz zmešam neem z vodo, v škropilnico. Pa gas čez rože. Našpricam z vseh strani, da kar teče od njih. Na koncu pa še malo zalijem kar ostane.

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori