Neem azal,neem tonik

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Neem azal,neem tonik

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

V letošnjem letu,polnem tegob je marsikdo uporabil Neemove pripravke.
Zanima me,če je kdo opazil,da sadeži,tretirani z Neemazalom,Neem oljem
ali Neem tonikom kasneje grenijo?Želim vaše komentarje!_________________Narava vse povrne!
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Sem letos 1x uporabil nem olje v kombinaciji s sodinim pripravkom na paradižniku. Tedaj je bila sezona že pravzaprav izgubljena.... Kar pa je obstalo je bilo normalnega okusa._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bi si skoraj upala reči, da 1x (vsaj v tem primeru) ni nobenkrat.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hm, z Neem tonikom sem velikokrat škropil; v začetku predvsem plodovke, kasneje tudi fige. Se mi zdi, da mi je precej pomagal pri škodljivcih - mogoče ima res tudi pozitivne učinke kot repelent Rolling Eyes .

Predvsem na figah, sem po prvih najdenih s črvički od muh in mušic (jih je nekaj delalo škodo Evil or Very Mad ) v nadaljevanju bil brez črvivih plodov.

Grenkobe, izrazite, pa nisem zasledil Rolling Eyes

LP_________________mfranc
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Kako uporabljate neem olje pri škropljenju? Ga pred dodajanjem vode še s čim mešate, da se lepše razporedi v vodi?
Prej sem včasih uporabila Neemazal, letos sem nabavila olje._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Neem olje zmešaj z vročo vodo,da nastane emulzija._________________Narava vse povrne!
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Hvala Ferdo36. :-)_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Grenkobe nisem opazil. Je pa neemazal kot tudi lepo piše v deklaraciji toksičen za nekatere rastline, npr. nekatere vrste hrušk. Meni je pred leti hruška sorte društvenka (ali nekaj pobobnega?) skoraj ostala brez listja, ko sem tudi njo tretiral s tem. Ko sem jo pogledal čez kak dan, je bila večina listja rjavega, del pa z rjavimi pegami. Viljamovki se denimo ni nič poznalo.
Neemazzal ima tudi omejitev števila uporab v istem letu. Verjetno zaradi tega, da se škodljivci prehitro ne navadijo in prilagodijo nanj. Dajte se tega držati, ker to se čez čas pozna vsem.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz zmešam neem z vodo, v škropilnico. Pa gas čez rože. Našpricam z vseh strani, da kar teče od njih. Na koncu pa še malo zalijem kar ostane.

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori