Triticum aestivum - pšenica
-
- Site Admin
Triticum aestivum - pšenica
(Prenos iz arhiva)
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Zadnjič sem prvič brala o pšenični travi. Njen sok naj bi bil zelo zdravilen.
-vsebuje veliko klorofila, vitamine A, B, C, kalcij, fosfor, magnezij, natrij, kalij...
-Pomaga pri zniževanju krvnega pritiska,
-Čisti jetra,
-Pomaga pri težavah s krvnim sladkorjem,
-Pomaga pri zaprtju....
Kdo od vas uživa sok iz pšenične trave? Danes sem kupila semena in jo bom posejala v pladnje. Kako pripravite sok?
-vsebuje veliko klorofila, vitamine A, B, C, kalcij, fosfor, magnezij, natrij, kalij...
-Pomaga pri zniževanju krvnega pritiska,
-Čisti jetra,
-Pomaga pri težavah s krvnim sladkorjem,
-Pomaga pri zaprtju....
Kdo od vas uživa sok iz pšenične trave? Danes sem kupila semena in jo bom posejala v pladnje. Kako pripravite sok?
-
Moje sodelavke si mešajo to v jutranje smoothije. Enkrat sem pila čisti sok, pravkar izcejen iz sokovnika, sem mislila, da bom hin od sile.....bljak. Ampak z drugimi sestavinami se da pokonzumirat. Kje pa si nabavila semena?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
-
Plamenka, potrebuješ sokovnik s polžem, ki je sposoben iztisniti sok iz trave.
Sicer ne bo pravega efekta dobiti iz nje vseh učinkovin. Imamo ljudje premalo želodcev
. Ne vem zakaj, ampak nas ni preveč prepričala, žal.
(sem letos po celem vrtu gledala pšenico - ker sem lansko zimo ostanke posejanih pladnjev metala na vrt, silno je vztrajna in trdoživa ta pšenička
)
Sicer ne bo pravega efekta dobiti iz nje vseh učinkovin. Imamo ljudje premalo želodcev

(sem letos po celem vrtu gledala pšenico - ker sem lansko zimo ostanke posejanih pladnjev metala na vrt, silno je vztrajna in trdoživa ta pšenička

-
Jaz posejem na gosto kar domace seme psenice. To posebej pakirano je zelo drago in ne vem v cem naj bi bilo boljse. Seme posejem v korito za roze in ga zacnem rezati ko ima visino 6 do 8 cm, preden zacne delati kolencka. Rezem z keramisnim nozem in socim v polzastem sokovniku. Porabim takoj. To pomeni v roku 20 minut. To je pomembno zaradi ohranitve encimov. Istocasno stisnem se kaksno jabolko. Sam je premocan in dokler se zelenih somov ne navadimo, nam lahko povzrocajo tezave v zelodcu pri uzivanju vecjih kolicin. Za en obrok zadosca pest psenicne trave.
Vcasih pa vmesam psenicno travo v smuti ali v mandljevo ali ovseno mleko.
Psenicna trava se po rezanju zelo lepo in hitro izrasca. Rezemo jo lahko do 5 x.
Nakaljena psenicna zrna pa so zelo dobra za grickanje namesto oresckov ali kuhana kot priloga.
Na enak nacin lahko uporabimo piro in oves._________________CARPE DIEM
Vcasih pa vmesam psenicno travo v smuti ali v mandljevo ali ovseno mleko.
Psenicna trava se po rezanju zelo lepo in hitro izrasca. Rezemo jo lahko do 5 x.
Nakaljena psenicna zrna pa so zelo dobra za grickanje namesto oresckov ali kuhana kot priloga.
Na enak nacin lahko uporabimo piro in oves._________________CARPE DIEM
-
Za smoothije dam kar vse sestavine v blender, dodam vodo in zblendam. Nic psenicne trave niti drugih zelenih rastlinic ne socim posebej. Vedno kombiniram zelene sestavine z sadjem. Najrajsi z jabolki ali bananami. Nikoli pa ne s slivami, grozdjem ali borovnicami, ker pride v kombinaciji z zelim grozna barva._________________CARPE DIEM