Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buča -Siciljanska lagenarija
-
- Site Admin
Buča -Siciljanska lagenarija
(Prenos iz arhiva)
Mimogrede: v dar sem dobila eno in mi je odlična, sem jo preprosto narezala na rezine in spekla na žar plošči, z malo soli, popra in provansalskih začimb in s kancem oljčnega olja. Danes sem na popečene rezine (na eni strani) naložila po žličko paradižnikove omake, rezino šunke in nariban sir ter popekla še tako. Zelo dobro.
Prihodnje leto jo bom posadila.
Prihodnje leto jo bom posadila.
Cinija1, sigurno še bo. Se spomniš, da sem mlade prinesla na jesensko srečanje.
Meni se ni splačalo, da sem pustila nekaj njih zrasti do polne velikosti. Se niso lepo cele posušile. Tako da kar sproti pobiraj, bo imela rastlina veliko moči za nove plodove.
Metuljc, če boš rabila semena - jih imam na tone
ps
se mi zdi, da je jablanam koristilo lansko druženje z bučami so letos polne kot že dolgo ne zato jih spet krancljam z bučami in kiwanom - čeprav se kiwano raje po tleh plazi Nazadnje urejal/a figula 10 Avg 2016 08:27; skupaj popravljeno 1 krat
Meni se ni splačalo, da sem pustila nekaj njih zrasti do polne velikosti. Se niso lepo cele posušile. Tako da kar sproti pobiraj, bo imela rastlina veliko moči za nove plodove.
Metuljc, če boš rabila semena - jih imam na tone
ps
se mi zdi, da je jablanam koristilo lansko druženje z bučami so letos polne kot že dolgo ne zato jih spet krancljam z bučami in kiwanom - čeprav se kiwano raje po tleh plazi Nazadnje urejal/a figula 10 Avg 2016 08:27; skupaj popravljeno 1 krat