Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kobulasta oljčica - Elaeagnus umbellata
crtj je napisal/a: |
Khm... Če oljčice sveže zamrznemo in potem želimo uporabiti, ugotovimo, da imajo okus po ribah. Kar načeloma ni taka katastrofa, če ima človek sicer rad ribe. Je pa dobro s tem vnaprej računati v luči dejstva, da na primer ponavadi ne dajemo rib v sadno kupo. |
He, he, kaj pa za brodet .
Če nadaljujemo to zgodbo z ribami...
No, z marmelado pa ni tako hudo. Je okusna, čeprav nekoliko nenavadna. Recimo, da je okus nekaj takega, kot če si pripraviš skledo jagod, potem pa po malem preliješ čez nekaj paradižnikove omake.
A je ta nekoliko-paradajzni okus zaradi likopena, ki ga imata oba veliko, oljčica še dosti višjo koncentracijo - ne vem.
Mislim pa, da bi se z malo drugačno pripravo mirno naredilo iz nje ketchup... kot recimo http://the3foragers.blogspot.si/2012/10/autumn-olive-recipe-autumn-olive-ketchup.html
No, z marmelado pa ni tako hudo. Je okusna, čeprav nekoliko nenavadna. Recimo, da je okus nekaj takega, kot če si pripraviš skledo jagod, potem pa po malem preliješ čez nekaj paradižnikove omake.
A je ta nekoliko-paradajzni okus zaradi likopena, ki ga imata oba veliko, oljčica še dosti višjo koncentracijo - ne vem.
Mislim pa, da bi se z malo drugačno pripravo mirno naredilo iz nje ketchup... kot recimo http://the3foragers.blogspot.si/2012/10/autumn-olive-recipe-autumn-olive-ketchup.html