Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pajo,
lepe sadike imas. Bodo v rastlinjaku tudi ostale, ali jih bos se nekaj casa selil ven in noter?

Lp.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ob 15h so bile vse nazaj na toplem. Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pajo lepe sadike, koliko jih imaš? pri meni so še v posodicah v skupini. pravih listov še nimajo in jih ni težava prenašati. ko pomislim na tvoje običajno število sadik je to prenašanje kar posel. naj ti lepo rastejo in lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pajo

Nimam jih veliko le toliko kolikor naj bi jih rabil. Če nekaj delaš z veselejm ni nič prerteško ali odveč._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

res je. lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pajo

Moram priznati, da sem se očitno pravilno odločil ko sem letos črtal Asef._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

thag je napisal/a:
glede osvtljave jaz osebno priporočam nekako ful specter. Torej več kot boš ponudil boljše bo. Če imaš možnost samo 1 neonke, pa ponavadi uporabljajo bolj belo svetlobo tam okoli 5000K. Sam uporabljam eno z okoli 5000K se mi zdi in eno z 2500K bolj roza svetloba. Sicer pa se jaz nagibam v smeri akvaristike, kjer se uporablja tako svetila.

Sijalke lahko po barvi svetlobe, ki jo oddajajo razvrstimo v 3 skupine:
2700K - 3300K - toplo bela barva (WW warmwhite)
3300K - 4300K - hladno bela (CW cold white)
4300K - 6000K - hladna dnevna svetloba (D daylight)

Ja zaenkrat imam sam eno nejonko sam ni doben probelm še kako kupet. Mislimd a sem za to dal lan 12€ z ohišjem in žarenco. KJe pa lahk preverem kako žarenco mam zdj gor oz če je dobra?_________________LP seba993
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Jaz sem letos posejala kar nekaj vrst Rocotojev. Zdaj samo še upamo na čim manj padavice, potem pa na lepo vroče poletje Laughing
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

julijak je napisal/a:
Jaz sem letos posejala kar nekaj vrst Rocotojev.

Tudi jaz. Tri sorte imam letos. Lansko leto so me izjemno navdušili.
Giant red rocoto, Guatemalan Orange Rocoto in Rocoto Aji Largo so na sporedu letos.
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Meni lansko leto Rocoto ni uspel, ker ga je padavica dobila, tako da sem letos naročila pri Semillas več vrst. Imam tudi giant Rocota, pa še Rocoto Costa Rican Red, Rocoto Cristobal Colombo, orange Locoto in Canarian. Za omake in vlaganje bo idealen, če kaj dozori Cool
Odgovori