Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Plodova vinska mušica - Drosophila suzukii

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Vinko, v plastenke naliješ jabolčni kis?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Vinkoz, si se pa resno pripravil na "boj".

Melona, sam glavnino napravim s sadnim sokom (lahko je domaci malinovec) in mu dodam kis (jabolcni ali vinski) in nekaj vode, seveda. Kombinacija sladko-kislo se meni najbolje obnese.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

mravlja je napisal/a:
Vinkoz, si se pa resno pripravil na "boj".

Melona, sam glavnino napravim s sadnim sokom (lahko je domaci malinovec) in mu dodam kis (jabolcni ali vinski) in nekaj vode, seveda. Kombinacija sladko-kislo se meni najbolje obnese.

Mravlja.
Po današnjem ogledu je vtis prisotnosti SUZUKI. Moram pa preprečiti dostop
mravelj ( ne si vzet za provokacijo), ampak resničnost. Lepilni obliž na žici od drevesa oz. veje do plastenke. No, sledil bo boj proti sršenom kasneje s steklenicami z pivom. (SRŠENJI OKTOBER FEST)
lp. Vinkoz
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, Mravlja.
Jože

Odgovor Napisal/-a Jože »

Jaz pa imam vsako leto težave z črno figovo muho (Silba Adipata), ki napada mojo figo in v njej odloži jajčeca. Figa je dvorodka in muha napade tako prvi kakor drugi rod. Letos se muha še ni pojavila, me pa skrbi ker se lahko to zgodi vsak čas. Kaj storiti?
mravlja

Joze pozdravljen,

tudi fige sem, do sedaj uspesno, scitil na zgoraj opisan nacin, cez celo leto - proti vsem insektom.
Jože

Mravlja:
Se pravi vsebino si pripravil v plastenki in jo obesil v notranjost krošnje ?
mravlja

Tako je, v plastenki, z dvema odprtinama na nasprotnih straneh... in v krosnjo.
Jože

Bom poskusil, pa da vidimo.

Tukaj gori berem, da tudi naravno gnojilo Neem Tonic pomaga, mogoče se odločim še za to gnojilo.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ta kombinacija ni omenjen niti pri Francozih,niti pri Američanih.Običajno se uporablja mešanica jabolčnega kisa in črnega vina z dodatkom sladkorja in
kapljice čistila za steklo.
Neem tonik pa deluje tudi kot insekticid.Mravlja poročaj o ulovu.Pri meni so se že ulovili prvi suzukiji.Nastavljenih imam cca 100 pasti!_________________Narava vse povrne!
Odgovori