Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Plodova vinska mušica - Drosophila suzukii
mravlja je napisal/a: |
Vinkoz, si se pa resno pripravil na "boj". Melona, sam glavnino napravim s sadnim sokom (lahko je domaci malinovec) in mu dodam kis (jabolcni ali vinski) in nekaj vode, seveda. Kombinacija sladko-kislo se meni najbolje obnese. |
Mravlja.
Po današnjem ogledu je vtis prisotnosti SUZUKI. Moram pa preprečiti dostop
mravelj ( ne si vzet za provokacijo), ampak resničnost. Lepilni obliž na žici od drevesa oz. veje do plastenke. No, sledil bo boj proti sršenom kasneje s steklenicami z pivom. (SRŠENJI OKTOBER FEST)
lp. Vinkoz
Ta kombinacija ni omenjen niti pri Francozih,niti pri Američanih.Običajno se uporablja mešanica jabolčnega kisa in črnega vina z dodatkom sladkorja in
kapljice čistila za steklo.
Neem tonik pa deluje tudi kot insekticid.Mravlja poročaj o ulovu.Pri meni so se že ulovili prvi suzukiji.Nastavljenih imam cca 100 pasti!_________________Narava vse povrne!
kapljice čistila za steklo.
Neem tonik pa deluje tudi kot insekticid.Mravlja poročaj o ulovu.Pri meni so se že ulovili prvi suzukiji.Nastavljenih imam cca 100 pasti!_________________Narava vse povrne!