Melona, sam glavnino napravim s sadnim sokom (lahko je domaci malinovec) in mu dodam kis (jabolcni ali vinski) in nekaj vode, seveda. Kombinacija sladko-kislo se meni najbolje obnese.
Melona, sam glavnino napravim s sadnim sokom (lahko je domaci malinovec) in mu dodam kis (jabolcni ali vinski) in nekaj vode, seveda. Kombinacija sladko-kislo se meni najbolje obnese.
Mravlja. Po današnjem ogledu je vtis prisotnosti SUZUKI. Moram pa preprečiti dostop mravelj ( ne si vzet za provokacijo), ampak resničnost. Lepilni obliž na žici od drevesa oz. veje do plastenke. No, sledil bo boj proti sršenom kasneje s steklenicami z pivom. (SRŠENJI OKTOBER FEST) lp. Vinkoz
Jaz pa imam vsako leto težave z črno figovo muho (Silba Adipata), ki napada mojo figo in v njej odloži jajčeca. Figa je dvorodka in muha napade tako prvi kakor drugi rod. Letos se muha še ni pojavila, me pa skrbi ker se lahko to zgodi vsak čas. Kaj storiti?
Ta kombinacija ni omenjen niti pri Francozih,niti pri Američanih.Običajno se uporablja mešanica jabolčnega kisa in črnega vina z dodatkom sladkorja in kapljice čistila za steklo. Neem tonik pa deluje tudi kot insekticid.Mravlja poročaj o ulovu.Pri meni so se že ulovili prvi suzukiji.Nastavljenih imam cca 100 pasti!_________________Narava vse povrne!