Portulaca oleracea - navadni tolščak
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
TP, po moje ga boš razkuhal. Jaz bi mlade poganjke vrgla v vrel kis (kot ga pripraviš za kumarice) za minuto, pobrala ven, zložila v kozarec, zavrela kis, v katerem je prej bil tolščak in nalila na poganjke. Zaprla in - basta, bi rekli Primorci. Kaj boš dal vmes: poepr, česen, lovor,....je tvoja izbira.
Če kumarice zdržijo tako, bo tudi ta tolščak.
Ja, Marija, videla sem ga, res ga je precej, zdaj najbrž precej pohojenega. Pa si bo že še opomogel.
Če kumarice zdržijo tako, bo tudi ta tolščak.
Ja, Marija, videla sem ga, res ga je precej, zdaj najbrž precej pohojenega. Pa si bo že še opomogel.
-
- Prispevkov: 1128
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1325
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
Zanimivo, bi veljalo poizkusiti TP.
Jaz sem ga letos ('13) požel za seme. Na koncu ga je bilo kar precej (cca 3l), dodajam pa ga k ostalemu semenju, ki ga tudi pridelujem za konzumacijo. Vse to nekako v stilu "super" semenk iz domačega vrta in ne pripeljano iz druge strani planeta Zemlja.
Če se vrnem k bistvu, seme nima kakšnega izrazitega okusa, me pa povsem zadovoljuje misel na vsebujoče bogastvo ter lastno udeležbo pri sestavljanju mozaika svoje prehrane.
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Jaz sem ga letos ('13) požel za seme. Na koncu ga je bilo kar precej (cca 3l), dodajam pa ga k ostalemu semenju, ki ga tudi pridelujem za konzumacijo. Vse to nekako v stilu "super" semenk iz domačega vrta in ne pripeljano iz druge strani planeta Zemlja.
Če se vrnem k bistvu, seme nima kakšnega izrazitega okusa, me pa povsem zadovoljuje misel na vsebujoče bogastvo ter lastno udeležbo pri sestavljanju mozaika svoje prehrane.
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am