Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Portulaca oleracea - navadni tolščak
TP, po moje ga boš razkuhal. Jaz bi mlade poganjke vrgla v vrel kis (kot ga pripraviš za kumarice) za minuto, pobrala ven, zložila v kozarec, zavrela kis, v katerem je prej bil tolščak in nalila na poganjke. Zaprla in - basta, bi rekli Primorci. Kaj boš dal vmes: poepr, česen, lovor,....je tvoja izbira.
Če kumarice zdržijo tako, bo tudi ta tolščak.
Ja, Marija, videla sem ga, res ga je precej, zdaj najbrž precej pohojenega. Pa si bo že še opomogel.
Če kumarice zdržijo tako, bo tudi ta tolščak.
Ja, Marija, videla sem ga, res ga je precej, zdaj najbrž precej pohojenega. Pa si bo že še opomogel.
Zanimivo, bi veljalo poizkusiti TP.
Jaz sem ga letos ('13) požel za seme. Na koncu ga je bilo kar precej (cca 3l), dodajam pa ga k ostalemu semenju, ki ga tudi pridelujem za konzumacijo. Vse to nekako v stilu "super" semenk iz domačega vrta in ne pripeljano iz druge strani planeta Zemlja.
Če se vrnem k bistvu, seme nima kakšnega izrazitega okusa, me pa povsem zadovoljuje misel na vsebujoče bogastvo ter lastno udeležbo pri sestavljanju mozaika svoje prehrane.
Jaz sem ga letos ('13) požel za seme. Na koncu ga je bilo kar precej (cca 3l), dodajam pa ga k ostalemu semenju, ki ga tudi pridelujem za konzumacijo. Vse to nekako v stilu "super" semenk iz domačega vrta in ne pripeljano iz druge strani planeta Zemlja.
Če se vrnem k bistvu, seme nima kakšnega izrazitega okusa, me pa povsem zadovoljuje misel na vsebujoče bogastvo ter lastno udeležbo pri sestavljanju mozaika svoje prehrane.