Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Piščanec s česnom (menda po špansko)

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Piščanec s česnom (menda po špansko)

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
copatka
Prispevkov: 2301
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Piščanec po špansko

Za 4 osebe

Približno 2 do 2,5 kg piščančjih kosov
7 žlic oljč. olja
lupina ene limone (jaz dam Justovo limonino olje, nekaj kapljic)
sveža materina dušica - veliko
2 do 3 žlice porta (nimam porta, dam kar malo domačega orehovčka)
1 dcl suhega belega vina
4 žlice limoninega soka
20 do 25 česnov v lupini (jaz dam še več – ene 30 do 50, ker vsi planejo po njem)

Piščanca nasoliš, popraš. Vse dodaš in pečeš odkrito na 180° 40 min, potem na 225 še 15 min.

Če je piščanca več, povečam količine tekočin, da je zadosti omakce, v katero tunkamo kruh in se sladkamo s pečeno-kuhanim česnom in lepo zapečenim piščancem.

Komurkoli to skuham, ne more pozabiti, moja družina ga obožuje - res totalna uspešnica Laughing . In super je, da lahko vse sestavite, ko imate čas, peči ga daste pa kasneje.

Dober tek!
Aja, najboljši je z gospo Anko, ker kar pade ven iz srajčke, ko je pečen Wink . Haha, čudno se tole sliši! Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hvala, že bere se slastno, bo treba narediti. Wink
stara postaja
Prispevkov: 1146
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Copatka, ali daš 20-25 glavic česna ali strokov? Me mika danes poskusiti. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Strokov, stara postaja, zanesljivo. le poskusi in poročaj. Pa dober tek!
katarinav
Prispevkov: 135
Pridružen: Če Nov 17, 2016 1:00 am

Odgovor Napisal/-a katarinav »

sliši se odlično. srčki

Kaj je to Anka?
Namesto porta pa orehov liker oz žganje??
TwityPity
Prispevkov: 1128
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Anka je sorta česna.
stara postaja
Prispevkov: 1146
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Hvala, Metuljc.Glavic bi bilo le preveč Laughing ._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
copatka
Prispevkov: 2301
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Stara postaja, za mojo mini pridelavo česna bi bilo 25 glavic že skoraj pol letine Laughing .

Katarinav, jaz dam nekaj, kar je majčkeno sladko, da malo ubije kislost limoninega soka. Tako da ravno čistega žganja ne bi dala. Orehovček je ravno pravi Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
stara postaja
Prispevkov: 1146
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Hvala,copatka. Se mi je zdelo, da bi bilo toliko česna za eno kosilo celo za nas gartlčane preveč potratno! Laughing (da o prenasičenem česnovem okusu ne govorim!)_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori