Piščanec s česnom (menda po špansko)
-
- Site Admin
Piščanec s česnom (menda po špansko)
(Prenos iz arhiva)
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Piščanec po špansko
Za 4 osebe
Približno 2 do 2,5 kg piščančjih kosov
7 žlic oljč. olja
lupina ene limone (jaz dam Justovo limonino olje, nekaj kapljic)
sveža materina dušica - veliko
2 do 3 žlice porta (nimam porta, dam kar malo domačega orehovčka)
1 dcl suhega belega vina
4 žlice limoninega soka
20 do 25 česnov v lupini (jaz dam še več – ene 30 do 50, ker vsi planejo po njem)
Piščanca nasoliš, popraš. Vse dodaš in pečeš odkrito na 180° 40 min, potem na 225 še 15 min.
Če je piščanca več, povečam količine tekočin, da je zadosti omakce, v katero tunkamo kruh in se sladkamo s pečeno-kuhanim česnom in lepo zapečenim piščancem.
Komurkoli to skuham, ne more pozabiti, moja družina ga obožuje - res totalna uspešnica
. In super je, da lahko vse sestavite, ko imate čas, peči ga daste pa kasneje.
Dober tek!
Aja, najboljši je z gospo Anko, ker kar pade ven iz srajčke, ko je pečen
. Haha, čudno se tole sliši!
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Za 4 osebe
Približno 2 do 2,5 kg piščančjih kosov
7 žlic oljč. olja
lupina ene limone (jaz dam Justovo limonino olje, nekaj kapljic)
sveža materina dušica - veliko
2 do 3 žlice porta (nimam porta, dam kar malo domačega orehovčka)
1 dcl suhega belega vina
4 žlice limoninega soka
20 do 25 česnov v lupini (jaz dam še več – ene 30 do 50, ker vsi planejo po njem)
Piščanca nasoliš, popraš. Vse dodaš in pečeš odkrito na 180° 40 min, potem na 225 še 15 min.
Če je piščanca več, povečam količine tekočin, da je zadosti omakce, v katero tunkamo kruh in se sladkamo s pečeno-kuhanim česnom in lepo zapečenim piščancem.
Komurkoli to skuham, ne more pozabiti, moja družina ga obožuje - res totalna uspešnica
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Dober tek!
Aja, najboljši je z gospo Anko, ker kar pade ven iz srajčke, ko je pečen
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
-
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Stara postaja, za mojo mini pridelavo česna bi bilo 25 glavic že skoraj pol letine
.
Katarinav, jaz dam nekaj, kar je majčkeno sladko, da malo ubije kislost limoninega soka. Tako da ravno čistega žganja ne bi dala. Orehovček je ravno pravi
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Katarinav, jaz dam nekaj, kar je majčkeno sladko, da malo ubije kislost limoninega soka. Tako da ravno čistega žganja ne bi dala. Orehovček je ravno pravi
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-