Piščanec s česnom (menda po špansko)
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Piščanec s česnom (menda po špansko)
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Piščanec po špansko
Za 4 osebe
Približno 2 do 2,5 kg piščančjih kosov
7 žlic oljč. olja
lupina ene limone (jaz dam Justovo limonino olje, nekaj kapljic)
sveža materina dušica - veliko
2 do 3 žlice porta (nimam porta, dam kar malo domačega orehovčka)
1 dcl suhega belega vina
4 žlice limoninega soka
20 do 25 česnov v lupini (jaz dam še več – ene 30 do 50, ker vsi planejo po njem)
Piščanca nasoliš, popraš. Vse dodaš in pečeš odkrito na 180° 40 min, potem na 225 še 15 min.
Če je piščanca več, povečam količine tekočin, da je zadosti omakce, v katero tunkamo kruh in se sladkamo s pečeno-kuhanim česnom in lepo zapečenim piščancem.
Komurkoli to skuham, ne more pozabiti, moja družina ga obožuje - res totalna uspešnica
. In super je, da lahko vse sestavite, ko imate čas, peči ga daste pa kasneje.
Dober tek!
Aja, najboljši je z gospo Anko, ker kar pade ven iz srajčke, ko je pečen
. Haha, čudno se tole sliši!
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Za 4 osebe
Približno 2 do 2,5 kg piščančjih kosov
7 žlic oljč. olja
lupina ene limone (jaz dam Justovo limonino olje, nekaj kapljic)
sveža materina dušica - veliko
2 do 3 žlice porta (nimam porta, dam kar malo domačega orehovčka)
1 dcl suhega belega vina
4 žlice limoninega soka
20 do 25 česnov v lupini (jaz dam še več – ene 30 do 50, ker vsi planejo po njem)
Piščanca nasoliš, popraš. Vse dodaš in pečeš odkrito na 180° 40 min, potem na 225 še 15 min.
Če je piščanca več, povečam količine tekočin, da je zadosti omakce, v katero tunkamo kruh in se sladkamo s pečeno-kuhanim česnom in lepo zapečenim piščancem.
Komurkoli to skuham, ne more pozabiti, moja družina ga obožuje - res totalna uspešnica
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Dober tek!
Aja, najboljši je z gospo Anko, ker kar pade ven iz srajčke, ko je pečen
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 1146
- Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1146
- Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 2358
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
Stara postaja, za mojo mini pridelavo česna bi bilo 25 glavic že skoraj pol letine
.
Katarinav, jaz dam nekaj, kar je majčkeno sladko, da malo ubije kislost limoninega soka. Tako da ravno čistega žganja ne bi dala. Orehovček je ravno pravi
._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Katarinav, jaz dam nekaj, kar je majčkeno sladko, da malo ubije kislost limoninega soka. Tako da ravno čistega žganja ne bi dala. Orehovček je ravno pravi
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 1146
- Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am