Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
OMAKA IZ ČILIJEV
- lpmami
- Prispevkov: 8375
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Kaj res ne poznaš pomena tega starega pregovora, Tonček? Mogoče tudi v obliki: "O okusih se ne razpravlja."? Da ljudje že dolgo vedo, da je takrat, ko razprava zaide na področje osebnega okusa in ni več racionalna, najbolje nehati._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
No, malo bolj natančni bi pa že lahko bili. Razprava je takrat, ko nekdo pove mnenje, drugi mu pove svoje mnenje ali mu celo oporeka in se potem to lahko nadaljuje v nedogled. V mojem primeru nisem z nikomer razpravljal. Mene pa moti, da se čutijo nekateri pozvani podučevat druge o osnovnih stvareh, ki bi morale biti splošno znane. Nekoč sem poznal upokojeno učiteljico, ki je še odrasle ljudi kar naprej nekaj podučevala. Prav tečna je bila, verjetno je mislila, da si kot starejša oseba to lahko dovoli.
Tonček je napisal/a: |
Nekoč sem poznal upokojeno učiteljico, ki je še odrasle ljudi kar naprej nekaj podučevala. Prav tečna je bila, verjetno je mislila, da si kot starejša oseba to lahko dovoli. |
Meni se to zdi samo po sebi razumljivo . Kaj pa nam upokojencem drugega še preostane? V službi ne moremo več težit, partnerji so nas hitro siti .... .
Ne znam latinščine . No tole od metuljc sem še kar razumela, naprej se mi je pa zataknilo. Ampak med brskanjem za prevodom sem našla zelo priročno stran . Bo tudi meni kdaj prišla prav .
Tonček, če ne želiš, da smetimo tule v temi omake, lahko "stranpot" oddvojim v samostojno temo.
Tonček, če ne želiš, da smetimo tule v temi omake, lahko "stranpot" oddvojim v samostojno temo.
Se mi pa zdi, da bi napravil smrtni greh, če ne bi omenil omake iz dimljenih čilijev (čipotli, chipotle chili). Odlično se poda k mesu na žaru in podobnim "nevarnim" jedem. To omako kupujem, ker je preveč zamudno za pripravo v količinah, ki jih potrebujem. https://www.tabasco.com/product/chipotle-sauce/. Bi bilo zanimivo slišat, če jo kdo od gartlčanov pripravlja. Kolikor sem zasledil, jo pri nas prodaja le en podjetnik, ki pa je menda ne pripravlja sam.
Domači tabasco.
Sklepam da glavno vrenje poteka nekaj tednov, morda dva-tri ?
A potem lahko pokrov od kozarca zategneš, ali bo verjetno še po malem vrelo?
Letos sem naredil e eno serijo omake. Kuhane, samo premalo kisa in konzervansov, pa s je pokvarila in bila ne-tekoča. Zdaj pa tuhtam da bi naredil kar tabasco._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Sklepam da glavno vrenje poteka nekaj tednov, morda dva-tri ?
A potem lahko pokrov od kozarca zategneš, ali bo verjetno še po malem vrelo?
Letos sem naredil e eno serijo omake. Kuhane, samo premalo kisa in konzervansov, pa s je pokvarila in bila ne-tekoča. Zdaj pa tuhtam da bi naredil kar tabasco._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "