Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Lubenice - Citrullus
Še dokaz, upam, da se bo odprla slika https://twitter.com/ToneMartinjak/status/906901547770138625
Danes sem razrezal cca 2.5kg težko lubenico, o kateri sem pisal pred dobrim mesecem. Od rastline smo jo odrezali kak mesec nazaj, ker so listi začeli veneti, pecelj je bil še povsem čvrst, zelen.
Nikakor ni hotela zapeti, zato sem jo šele danes razrezal. Meso rdeče, belega dela cca 1cm,, pečke bolj črne kot pri prvi, okus pa mešanica sladkega in gnilega. Natančneje, ko jo poješ, ti v ustih ostane okus po gnilem. Gnilobe ali kakega mehkobe ni bilo nikjer čutiti, niti značilne sluzaste temnordečine, kot če jo imaš predolgo razrezano v hladilniku.
Skratka prvo odprli prezgodaj, drugo prepozno.
Nikakor ni hotela zapeti, zato sem jo šele danes razrezal. Meso rdeče, belega dela cca 1cm,, pečke bolj črne kot pri prvi, okus pa mešanica sladkega in gnilega. Natančneje, ko jo poješ, ti v ustih ostane okus po gnilem. Gnilobe ali kakega mehkobe ni bilo nikjer čutiti, niti značilne sluzaste temnordečine, kot če jo imaš predolgo razrezano v hladilniku.
Skratka prvo odprli prezgodaj, drugo prepozno.