
Lubenice - Citrullus
-
- Prispevkov: 859
- Pridružen: Ne Feb 09, 2014 1:00 am
Še dokaz, upam, da se bo odprla slika https://twitter.com/ToneMartinjak/status/906901547770138625
-
- Prispevkov: 859
- Pridružen: Ne Feb 09, 2014 1:00 am
Danes sem razrezal cca 2.5kg težko lubenico, o kateri sem pisal pred dobrim mesecem. Od rastline smo jo odrezali kak mesec nazaj, ker so listi začeli veneti, pecelj je bil še povsem čvrst, zelen.
Nikakor ni hotela zapeti, zato sem jo šele danes razrezal. Meso rdeče, belega dela cca 1cm,, pečke bolj črne kot pri prvi, okus pa mešanica sladkega in gnilega. Natančneje, ko jo poješ, ti v ustih ostane okus po gnilem. Gnilobe ali kakega mehkobe ni bilo nikjer čutiti, niti značilne sluzaste temnordečine, kot če jo imaš predolgo razrezano v hladilniku.
Skratka prvo odprli prezgodaj, drugo prepozno.
Nikakor ni hotela zapeti, zato sem jo šele danes razrezal. Meso rdeče, belega dela cca 1cm,, pečke bolj črne kot pri prvi, okus pa mešanica sladkega in gnilega. Natančneje, ko jo poješ, ti v ustih ostane okus po gnilem. Gnilobe ali kakega mehkobe ni bilo nikjer čutiti, niti značilne sluzaste temnordečine, kot če jo imaš predolgo razrezano v hladilniku.
Skratka prvo odprli prezgodaj, drugo prepozno.
-
- Prispevkov: 859
- Pridružen: Ne Feb 09, 2014 1:00 am