Koleraba - podzemna
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Koleraba - podzemna
(Prenos iz arhiva)
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Pri meni je podzemna koleraba vsako zimo zunaj, kjer brez dodatne zaščite vedno prezimi. Po zimi je samo ena težava - če je zemlja zmrznjena, kolerabe ne moreš izkopat. Zato jih jaz nekaj presadim v cvetlična korita in prezimujem v notranjosti.
V jeseni sem nekaj kolerab dobila od gospoda, ki vedno vse pobere in čez zimo skladišči v kleti. Te kolerabe so bile v začetku dobrega okusa. Zdaj pa so pekoče grenkega. Me zanima, ali ste tudi vi opazili kaj podobnega.
Sveže izpuljene kolerabe, pa so sladkega okusa, nič pekoče, grenke pa sploh ne.
Sem pa včeraj probno posejala v lonček mekaj semen zelenih kolerabic -še nikoli tako zgodaj, priznam._________________naredimo svet lepši
V jeseni sem nekaj kolerab dobila od gospoda, ki vedno vse pobere in čez zimo skladišči v kleti. Te kolerabe so bile v začetku dobrega okusa. Zdaj pa so pekoče grenkega. Me zanima, ali ste tudi vi opazili kaj podobnega.
Sveže izpuljene kolerabe, pa so sladkega okusa, nič pekoče, grenke pa sploh ne.
Sem pa včeraj probno posejala v lonček mekaj semen zelenih kolerabic -še nikoli tako zgodaj, priznam._________________naredimo svet lepši
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
brbr: Še jaz sem probala košček gomolja, ki je bil najprej dva meseca v podzemni shrambi, zadnji mesec pa na mrzlem podstrešju, zavit v časopisni papir. Še vedno je lepo sladkasta. Bi bilo možno, da je bila tista, ki je grenila, dalj časa izpostavljena svetlobi? Mimogrede: tudi meni gre surova bolj v slast kot kuhana.