Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Koleraba - podzemna
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Koleraba - podzemna
(Prenos iz arhiva)
Pri meni je podzemna koleraba vsako zimo zunaj, kjer brez dodatne zaščite vedno prezimi. Po zimi je samo ena težava - če je zemlja zmrznjena, kolerabe ne moreš izkopat. Zato jih jaz nekaj presadim v cvetlična korita in prezimujem v notranjosti.
V jeseni sem nekaj kolerab dobila od gospoda, ki vedno vse pobere in čez zimo skladišči v kleti. Te kolerabe so bile v začetku dobrega okusa. Zdaj pa so pekoče grenkega. Me zanima, ali ste tudi vi opazili kaj podobnega.
Sveže izpuljene kolerabe, pa so sladkega okusa, nič pekoče, grenke pa sploh ne.
Sem pa včeraj probno posejala v lonček mekaj semen zelenih kolerabic -še nikoli tako zgodaj, priznam._________________naredimo svet lepši
V jeseni sem nekaj kolerab dobila od gospoda, ki vedno vse pobere in čez zimo skladišči v kleti. Te kolerabe so bile v začetku dobrega okusa. Zdaj pa so pekoče grenkega. Me zanima, ali ste tudi vi opazili kaj podobnega.
Sveže izpuljene kolerabe, pa so sladkega okusa, nič pekoče, grenke pa sploh ne.
Sem pa včeraj probno posejala v lonček mekaj semen zelenih kolerabic -še nikoli tako zgodaj, priznam._________________naredimo svet lepši
brbr: Še jaz sem probala košček gomolja, ki je bil najprej dva meseca v podzemni shrambi, zadnji mesec pa na mrzlem podstrešju, zavit v časopisni papir. Še vedno je lepo sladkasta. Bi bilo možno, da je bila tista, ki je grenila, dalj časa izpostavljena svetlobi? Mimogrede: tudi meni gre surova bolj v slast kot kuhana.