Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Dimljenje čilija

Odgovori
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

Zagotovo res Metuljc, a ne vem kako poteka taka pasterizacija. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tako, da daš kozarčke v lonec z vodo in jih pasteriziraš. Kot karkoli drugega pač.
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

Metuljc hvala. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Še enkrat moram pohvalit blog od choco_chili-ja - že zaradi tega bi moral dobit kako nagrado od društva ljubiteljev čilija al pa vsaj častni naziv "ambasador čilija" zaradi njegove promocije Very Happy

Res, kaj vse sem od tam pobral; jasno, tudi recept za dimljeno omako palec gor

Edino, kar bi dodal, je redčenje. Ko vse skupaj počasi vre eno uro, se precej zgosti. Jaz sem zredčil z mešanico limetinega soka in vode (se bojim, da če bi redčil z jabolčnim kisom, bi vse skupaj postalo prekislo). Sicer je pa omaka FAN-TAS-TIČ-NA Smile
Aja, pa peče tut fantastično Laughing_________________go with your instinct to live as you want
goIdhorn
Prispevkov: 455
Pridružen: Po Avg 17, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Kaj pravite na TOLE zadevo? Malce večja kot tista za ribe na prvem linku, je pa cenejša - 45€.
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Videti je Ok, je pa res za malo denarja. Samo, kaj pa poštnina?
goIdhorn
Prispevkov: 455
Pridružen: Po Avg 17, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Poštnina je free.
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Hmmm, zelo poceni in brez poštnine. Sumljivo poceni. Lahko pa da je čisto vredu. Podmizna velikost. Malo poišči kakšne opise in izkušnje, če najdeš in javi.
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Huh, tole je pa že pravi gašperček Wink .

Če ga najdete na Alibabi, je lahko še pol cenejši, ali pa zastonj dostava.

Pri nas ga prodajajo po 90 - 120 €_________________mfranc
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja, če ti dostavijo nepoškodovanega, je vredu. Pločevina mora biti po moji oceni hudo tanka. Seveda rabi svoj prostor. Tisti ribiški spraviš nekam v predal ali na polico, za tega pa že rabiš nekaj več prostora, a ne mFranc ? Rolling Eyes
Odgovori