Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kdo jo pozna ?
Zdravo. Morda vprašanje ne sodi ravno v to temo. Zanima me, kakšno je slovensko poimenovanje (predvidevam, da je) za 'Variegata'? Bolj me zanima v smislu, kako se reče takim rastlinam (morda z enim izrazom), ki imajo dele (liste, stebla,..) brez klorofila. P.S. v mislih nimam izraza pisanolistni, kot se pojavlja na etiketah, ampak morda za odtenek strokovnejšo varianto. Lp
Panaširani so taki listi, dafo. Takšni, kajne?
Izraz pozna tudi Botanični terminološki slovar
Za celo rastlino po mojem vedenju ni ustreznega izraza, konec koncev so panaširani, pisani le listiNazadnje urejal/a metuljc 23 Nov 2017 21:09; skupaj popravljeno 2 krat
Izraz pozna tudi Botanični terminološki slovar
Za celo rastlino po mojem vedenju ni ustreznega izraza, konec koncev so panaširani, pisani le listiNazadnje urejal/a metuljc 23 Nov 2017 21:09; skupaj popravljeno 2 krat
Zanimivo metuljc, priznam, da je zame to nova informacija. Problem nastane, ko je želja napisati "to" v stavku, v kratki in jedernati obliki, mislim pa, da bo tvoj odgovor pomagal. Ostali narodi imajo to rešeno s privzeto in jezikovni družini prirejeno besedo latinskega Variegatus, pri nas pa ni tako enostavno.