Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumare od Rimljanke

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Kumare od Rimljanke

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
sonce
Prispevkov: 67
Pridružen: Ne Dec 17, 2017 1:00 am

Odgovor Napisal/-a sonce »

750g kumaric(10-15cm)
600g na tanke rezine narezane čebule,
400g na tanke rezine narezanih rdečih in rumenih paprik.

Kumare prelijemo z vrelo vodo,odcedimo,prelijemo z
mrzlo vodo,v kateri se tudi ohladijo.Ohlajene narežemo na 1/2cm debele rezine.
Vso zelenjavo damo v stekleno skledo,posolimo z 2em žlicam soli in pustimo čez noč.

1l vinskega ali jabolčnega kisa(2-3%),po 2 žlički mlete kurkume,kopra in gorčičnih semen,žlica soli in sladkorja,
zavremo.Zelenjavo ozamemo in blanširamo v kisu.Vroce nadevamo v tople kozarce. Ohladimo pod "deko".Odlično.
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hecno ime recepta. Od kod pa je?
sonce
Prispevkov: 67
Pridružen: Ne Dec 17, 2017 1:00 am

Odgovor Napisal/-a sonce »

Recept je preplonkan iz foruma,pred parimi leti.
Napisala ga je Rimljanka.Zelo uporaben in pohvaljen.
notranjka
Prispevkov: 1473
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a notranjka »

juhej juhej juhej juhej

preverjeno dober recept Cool_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A mi ga na Kulinariki pomagate najti, lepo prosim. Embarassed
sonce
Prispevkov: 67
Pridružen: Ne Dec 17, 2017 1:00 am

Odgovor Napisal/-a sonce »

V spominu imam,da je recept bil posredovan v pogovoru in ne na kulinariki.Nekaj ste se pogovarjale o vlaganju in je Rimljanka napisala ta način uporabe kumar.Vsaj mislim.Zapisano imam:solata Anglija od Rimljanke,ker da tam to jejo kot mi maslo na kruhu.Upam da sem kaj pomagala pri iskanju.lp
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hvala, crtj. Še nekaj mesecev in na delo veselo, kajne? Shranki..............
stara postaja
Prispevkov: 1146
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

In morda nam Rimljanka še tu razkrije kaj zanimivega Laughing ..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori