Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kumare od Rimljanke
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Kumare od Rimljanke
(Prenos iz arhiva)
750g kumaric(10-15cm)
600g na tanke rezine narezane čebule,
400g na tanke rezine narezanih rdečih in rumenih paprik.
Kumare prelijemo z vrelo vodo,odcedimo,prelijemo z
mrzlo vodo,v kateri se tudi ohladijo.Ohlajene narežemo na 1/2cm debele rezine.
Vso zelenjavo damo v stekleno skledo,posolimo z 2em žlicam soli in pustimo čez noč.
1l vinskega ali jabolčnega kisa(2-3%),po 2 žlički mlete kurkume,kopra in gorčičnih semen,žlica soli in sladkorja,
zavremo.Zelenjavo ozamemo in blanširamo v kisu.Vroce nadevamo v tople kozarce. Ohladimo pod "deko".Odlično.
600g na tanke rezine narezane čebule,
400g na tanke rezine narezanih rdečih in rumenih paprik.
Kumare prelijemo z vrelo vodo,odcedimo,prelijemo z
mrzlo vodo,v kateri se tudi ohladijo.Ohlajene narežemo na 1/2cm debele rezine.
Vso zelenjavo damo v stekleno skledo,posolimo z 2em žlicam soli in pustimo čez noč.
1l vinskega ali jabolčnega kisa(2-3%),po 2 žlički mlete kurkume,kopra in gorčičnih semen,žlica soli in sladkorja,
zavremo.Zelenjavo ozamemo in blanširamo v kisu.Vroce nadevamo v tople kozarce. Ohladimo pod "deko".Odlično.
preverjeno dober recept _________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
- Prispevkov: 1146
- Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am