Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Štiripikasti križevec (pajek) - Araneus quadratus
-
- Site Admin
Štiripikasti križevec (pajek) - Araneus quadratus
(Prenos iz arhiva)
No pa sem našla lepotca, pravzaprav je ona, pajkovka, ženski osebek, to se vidi po ogromnem zadku. Spada me križevce, naj bi bil Araneus quadratus - štiripikasti križevec. Lahko so različnih barv od rjave, zelene do oranžno rdeče. Značilne naj bi bile štiri pike na telesu. Zasledila sem celo da odrasle samice spreminjajo barvo, najhitreje v treh dneh, v suhem in vročem je oranžno rdeč v vlažnem in mrzlem pa zelen, zanimivo ne. Mreže dela pri tleh, lovi predvsem kobilice in druge skakajoče žuželke.
greeny je napisal/a: |
Pred dnevi sem izvedel še za enega pajka, ki spreminja barvo - Misumena vatia, eden od rakovičastih pajkov. |
Debata o rakovičastih pajkih se nadaljuje tule: Thomisidae - rakovičarji (pajki)
Greeny, tvoje vprašanje o hroščkih pa sem dala med Težave pri vzgoji in ukrepi - Bolhači