Kaj naj posadim
-
- Site Admin
Kaj naj posadim
(Prenos iz arhiva)
-
-
-
-
No, ker sem tudi jaz lani in letos imela dopolnitev in preobrazbo pri nas, sem se precej pozanimala o šmarni hrušici. Bojda je določena sorta super za živo mejo. Jaz imam taveliko namesto breskve, ki se je posušila. Navdušili so me prispevki iz našega foruma . Super je tole, ko dobiš take nasvete.
Irena
Irena
-
Lovorikovec zelo prizadene tudi zimska suša, ko v soncu iz listov izhlapeva voda, korenine pa je ne morejo črpati zaradi zmrznjenih tal. Laiki to hitro pripišejo zmrzali. Jaz sem sicer velika oboževalka tise: je sicer draga investicija, toda živa meja iz nje je prvič večno lepa, drugič preprosta za vzdrževanje. Tisa tudi prenese konkretno pomlajevanje. Stebričaste sorte ne potrebujejo dosti oblikovanja.
-
- Kraj: Domžale
Saj vem, da je malo neumesten, morda celi nesramen komentar/vprašanje, pa vseeno ...
Zakaj za vraga je v naši deželi takšna obsedenost s preprečevanjem pogledov sosedov ?!
Poleg tega so te (pre)visoke in goste žive meje, za katere menda celo ni omejitve višine pravi "morilci" vsega drugega rastja v bližini, gojišča in skrivališča za škodljivce ...
Se opravičujem, ampak prav moral sem to napisati !
Zakaj za vraga je v naši deželi takšna obsedenost s preprečevanjem pogledov sosedov ?!
Poleg tega so te (pre)visoke in goste žive meje, za katere menda celo ni omejitve višine pravi "morilci" vsega drugega rastja v bližini, gojišča in skrivališča za škodljivce ...
Se opravičujem, ampak prav moral sem to napisati !
-
Saj je vse res, kar si zapisal.
Dodal bi mogoče le še tole: in ovirajo promet v naselju, še posebej so nevarne v kakem križišču!
V nekem naselju sem nekoč slišal sledečo opazko... - pošteni ljudje imajo nizke žive meje. Je pa višina žive meje odvisna od sosedskih odnosov, ti pa žal povsod niso kot bi morali biti.
Dodal bi mogoče le še tole: in ovirajo promet v naselju, še posebej so nevarne v kakem križišču!
V nekem naselju sem nekoč slišal sledečo opazko... - pošteni ljudje imajo nizke žive meje. Je pa višina žive meje odvisna od sosedskih odnosov, ti pa žal povsod niso kot bi morali biti.