Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Murva - Morus
crtj je napisal/a: |
Pozor sviloprejke - 17.3. https://sobotainfo.com/novica/lokalno/z-brezplacnim-posvetom-v-gojenje-sviloprejk/424184 |
Ko kdo omeni sviloprejke se vedno sponim zgodbe skopuha, ki je v javni hiši zbijal ceno in dosegel 30 € namesto regularne cene 300 €. Po enem tednu se zopet pojavi in se pritoži, da je pri njih fasal sramne uši. Pa ga zavrne madam: "A si mislil, da boš za 30 € dobil sviloprejke?!!"
Se opravičujem.
Koliko se običajno razraste krošnja povešave murve? Da se lahko oblikuje precej na široko, sem videl po slikah. Ampak tako, "normalno", koliko bi bil nek minimum, če se redno obrezuje?
In drugo vprašanje, vezano na to - obrezoval naj bi jo na 10-20 cm dolge štrclje, če sem prav seznanjen, vsako leto. A menda da rodi na dvoletnih poganjkih. Kako je sedaj? Ali vsako leto izrezuješ tiste veje, ki so že rodile, in pustiš tiste, ki so tisto leto nastale?
Hvala vnaprej. Sem jo danes dostavil, posadil in grrrrrrr..... med prevozom polomil en kup brstov in plodov.
In drugo vprašanje, vezano na to - obrezoval naj bi jo na 10-20 cm dolge štrclje, če sem prav seznanjen, vsako leto. A menda da rodi na dvoletnih poganjkih. Kako je sedaj? Ali vsako leto izrezuješ tiste veje, ki so že rodile, in pustiš tiste, ki so tisto leto nastale?
Hvala vnaprej. Sem jo danes dostavil, posadil in grrrrrrr..... med prevozom polomil en kup brstov in plodov.
mislim da sem zjutraj po opazovanju vej že ugotovil, da se verjetno dejansko obrezuje na štrclje, iz teh pa potem rastejo veje na katerih se sproti oblikujejo plodovi, torej so plodovi na letošnjih poganjkih, ki izraščajo iz dvoletnih (morda večletnih). bo držalo?
še vedno pa prosim za informacijo, kako široko krošnjo lahko (minimalno)pričakujem.
še vedno pa prosim za informacijo, kako široko krošnjo lahko (minimalno)pričakujem.