Ah,ne,tole bo v roku parih dni začelo masovno zoreti,verjemi!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig Dostop do spletne ankete: https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ne, ker pride bljak oziroma samo za redke ljubitelje.... Izredno se izrazi marcipanski okus od pešk in zasenči vse ostalo. Hrušica je predvsem za svežo porabo. Verjetno bi tudi sok šel v redu, če se ne pešta, temveč dela na pari. Če uspem pobrati še nekaj kil, poskusim.
Letos je vmes nekaj plesnivih, kar pripisujem za te konce nenavadno visoki vlažnosti. Je treba malo paziti pri potapljanju v skledo, ker že ena taka pusti kar zoprn okus.
Jaz sem ta teden poskusil svoje ( alnifolia ). Hja, sama sladkoba in marcipan ... bo za pojest, ampak nekako sem pričakoval (pre)več.
Prav tako sem te dni, na srečanju, poskusil lamarickii in me je precej bolj prepričala. No, saj bom tudi plodove le-te kmalu imel tudi sam. Naslednje leto bo zagotovo prvič obrodila.
Ne čakaj, da so 100% zrele, pojej jih, ko je še malo rdečkasto (vendar že mehko). Takrat je najlepše ravnotežje sočnost - sladko - kislo. Tako kot vidiš pri meni na sliki zelo različne odtenke.
Isti štos kot vinogradniške breskve, ne smeš jih čakati do konca.