Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Šmarna hrušica - Amelanchier sp.

Odgovori
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Enkrat nekaj bo...



... ampak tej je rok trajanja že potekel Rolling Eyes .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čez kake 14 dni verjetno.
Ivčk
Prispevkov: 1620
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Ah,ne,tole bo v roku parih dni začelo masovno zoreti,verjemi!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Andrej Banko
Prispevkov: 5235
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A bo šlo v šnopc ? Laughing
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ne, ker pride bljak oziroma samo za redke ljubitelje.... Izredno se izrazi marcipanski okus od pešk in zasenči vse ostalo. Hrušica je predvsem za svežo porabo. Verjetno bi tudi sok šel v redu, če se ne pešta, temveč dela na pari. Če uspem pobrati še nekaj kil, poskusim.

Letos je vmes nekaj plesnivih, kar pripisujem za te konce nenavadno visoki vlažnosti. Je treba malo paziti pri potapljanju v skledo, ker že ena taka pusti kar zoprn okus.
Andrej Banko
Prispevkov: 5235
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem ta teden poskusil svoje ( alnifolia ). Hja, sama sladkoba in marcipan ... bo za pojest, ampak nekako sem pričakoval (pre)več.

Prav tako sem te dni, na srečanju, poskusil lamarickii in me je precej bolj prepričala.
No, saj bom tudi plodove le-te kmalu imel tudi sam. Naslednje leto bo zagotovo prvič obrodila.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ne čakaj, da so 100% zrele, pojej jih, ko je še malo rdečkasto (vendar že mehko). Takrat je najlepše ravnotežje sočnost - sladko - kislo. Tako kot vidiš pri meni na sliki zelo različne odtenke.

Isti štos kot vinogradniške breskve, ne smeš jih čakati do konca.
malcek
Prispevkov: 172
Pridružen: Po Nov 23, 2015 1:00 am

Odgovor Napisal/-a malcek »

Letos sem končno dočakal prvih par lamarkic. Zelo zadovoljen njami
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

Moji šmarni hrušici znova cvetita Shocked Confused Shocked
Ena na polno, druga bolj sramežljivo.
Odgovori