Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lončki, posode, korita

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka: je lonec iz enega kosa? Da ni slučajno gor nabit podstavek, tako tesno, da se niti ne opazi? Si poskusila naliti vodo vanj, da bi videla, če je kje propusten?
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Mravlja, kar čepke bom odprla, če bodo korenine pobegnile, pa naj. Wink

Muha, ni v enem kosu s podstavkom. Niti kaplja vode ni prišla ven, ko sem jo nalila notri Rolling Eyes . Saj zato sem sploh opazila, da nekaj ne bo v redu Laughing . Ampak za čuda sta mi oba paradajzka v obeh nenaluknjanih loncih lani odlično delala - očitno ju nisem uspela utopiti Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Torej ne vrtaj lukenj! Če sta ti lani lepo delala,ti bo tudi letos. Jaz bi pustila,paradižniki imajo raje mokre kot suhe noge..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ivčk, hvala! Tudi jaz sem že razmišljala v tej smeri Wink . Vsaj enega, ki je pod napuščem in ni na milost in nemilost prepuščen nalivom, bom pustila kar celega._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Nekaj let nazaj sem gojil par čilijev v loncih. Šest loncev je bilo belih (iz akcije), ostali rjavi in črni, kot so lonci po navadi. V belih loncih mi čiliji nikakor niso uspevali (različne sorte), za čilije v temnih loncih tega ne morem trditi. Takrat sem za neuspeh okrivil barvo loncev in sem bele lonce v naslednjih letih opustil. Letos so mi prinesli podobne posode, so bele barve. Zdaj pa razmišljam... bi... ne bi...

Je kdo imel podoben problem?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Mravlja, odgovor najdeš takole Very Happy

Tako na hitrico, če je bilo vse OK z vzgojo, barva ni bila važna. Sigurno pa črna, temna barva ni primerna za lonce na močnem, vročem soncu .... Rolling Eyes_________________mfranc
mfranc

Tudi imam problem z lonci.

Predlani sem nabavil "piknik" lončke, za razsaditev malih rastlinic. Priročno Wink Cool .

Vendar sem nabavil lončke kot je ta na desni. Nestabilen zaradi malega podnožja, pa še visok, so sem mi že prevračali iz raznih vzrokov; med prenašanjem, zaradi vetra ....
Lonček na levi je bistveno bolj "juzerfrendli" Wink

Nekje med 1,5 do 2,0 dl bi bili v redu. Zanima me, jih je letos kdo že opazil v trgovini?_________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pri nas uporabljamo samo še 0,33 in 0,5 litrske - so jih imeli v trgovini "s smrekico" - na substratu se ravno ne "prišpara", je pa treba sadike enkrat manj presajati in so mnogo bolj stabilni. Wink
mfranc

Mravlja, se strinjam s prihranki časa in dela pri presajanju v večje lončke.

Ampak, problem je prostor. Tekom tedna moram razsaditi 27 sort paradižnika, v kar nekaj več sadik. Ta trenutek pa je na razpolago samo okenska polica. Pomeni prostor s primerno toploto. Čez nekaj tednov bom spet presajal Embarassed , v večje lonce, ampak takrat bo že topleje na terasi._________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kar hitro si priskrbite zalogo takih lončkov, ker jih kmalu najbrž ne bo več možno kupit v EU. Bo treba švercat kje z juga ... Laughing
Odgovori