Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2018
Kakšno leto se mi zgodi, da imamo česna skoraj preveč in ga do novega ne moremo porabiti, ker prične odganjati. Probal sem že več načinov shranjevanja, pa z nobenim nisem bil zadovoljen. Letos sem naredil po svoje in sem zadovoljen. Česen sem olupil ga narezal in pomešal z grobo morsko soljo. V en kozarček sem vmešal celo malo sladke paprike. Ta test sem naredil 24.01 letos in dosedaj je česen, kot takrat, ko sem ga dal v kozarčke. Če se komu zgodi podobno kot meni lahko proba ta način. Seveda je česen potem primeren verjetno samo za pečenke, omake in podobno, mogoče tudi za na solato?
Zanimivo, Franci! Imaš mogoče kakšno slikco? Kakšno pa je približno razmerje med česnom in soljo? Hraniš kozarčke na hladnem?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Mislim, da je razmerje nekje 1:1. Groba sol pa zato, da višek lažje odstraniš. Hranil sem na polici kjer imamo začimbe, na sobni temperaturi torej.[img][/img]
Ta je z dodatkom malo paprike. Mislim, da bom še eksperimentiral, ker mi je edino ta dosedaj všeč. Sem ga dosedaj zamrzoval, shranjeval v oljčno olje, kis, pa mi ni bilo všeč. Kakor komu.
Ta je z dodatkom malo paprike. Mislim, da bom še eksperimentiral, ker mi je edino ta dosedaj všeč. Sem ga dosedaj zamrzoval, shranjeval v oljčno olje, kis, pa mi ni bilo všeč. Kakor komu.
Hvala, Franci! Zgleda res obetavno. Če mi bo letos ostalo še kaj lanskega, bom sigurno probala takole ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Na mojem česnu rja grdo napreduje Glavice imajo že formirane stročke, a so bili prejšnji teden, ko sem dva izpulila, še precej majhni in sočni, še nič tiste suhe lupinice. Za dolgo hranjenje gotovo ne bodo.
Ali ga moram hitro populiti - kako rja deluje na glavice?
Tako hudega napada rje še nisem imela, je pa res, da je bil lani na tem mokrotnem glinastem vrtu na zgornjem koncu (manj vlage), prej pa sem vrtnarila na vrtu s peščeno zemljo, kjer vlaga ni bila nikoli problem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ali ga moram hitro populiti - kako rja deluje na glavice?
Tako hudega napada rje še nisem imela, je pa res, da je bil lani na tem mokrotnem glinastem vrtu na zgornjem koncu (manj vlage), prej pa sem vrtnarila na vrtu s peščeno zemljo, kjer vlaga ni bila nikoli problem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 5228
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Pri meni enako. Predvsem na jesenskih sortah. Kraškega rdečega ter Gardacho bom najbrž ta teden že populil.
Glede na testno izpuljeni rastlini sta že naredila svoje. Ne želim, da glavice razpokajo.
Pri Anki napad rje ni tako hud. Bo še počakala. Nisem še preveril, kako je v zemlji.
Na pomladanskem ( Gardos ) je sicer tudi nekaj pikic rje, ampak še ni krize.
Razmišljam, da bi tretiral z bakrom. Je kdo že kdaj poskusil ?
Morda za začetek z LabiCuprom ( bakrov glukonat ) ?!
Glede na testno izpuljeni rastlini sta že naredila svoje. Ne želim, da glavice razpokajo.
Pri Anki napad rje ni tako hud. Bo še počakala. Nisem še preveril, kako je v zemlji.
Na pomladanskem ( Gardos ) je sicer tudi nekaj pikic rje, ampak še ni krize.
Razmišljam, da bi tretiral z bakrom. Je kdo že kdaj poskusil ?
Morda za začetek z LabiCuprom ( bakrov glukonat ) ?!
Anka pri meni še nič ne tvori strokov, niti zasnovanih še nima. Ena sadika je bila na videz videti že suha, a ko sem jo pričela lupiti, je bilo sredinsko steblo še povsem zeleno in sočno. Se pa vse vidno sušijo od zgoraj navzdol. Nič, počakala bom, da pride čas, ko običajno dozorijo, potem bom pa videla, kaj in kako.