Imam zalogo
Buča -Siciljanska lagenarija
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Oddahnila sem se, da je seme, ki sem ga dala tudi v Gartlc škatlo, primerno kaljivo. Zimski poskusi v kalilni vrečki se namreč niso obnesli. Je bila vzrok prenizka toplota ali ima seme "koledar" v genih? Vseeno je dobro posejati kakšno semence več. Večinoma so vzklila vsa (sejana 24.4., vzklila 3.5.), nekaj jih je pa le zatajilo - ali pa le dlje spijo.
-
češnca
-
češnca
- muha
- Site Admin
- muha
- Site Admin
Odvisno koliko in s čim je pognojena. Jaz jih dognojujem s specialnim gnojilom za plodovke in na debelo obsujem z domačim kompostom. Doslej sem iz 2 rastlin pobrala najmanj 10 mladih, dolžine pol metra. Dlje jih ne pustim rasti, da preveč ne otrdijo.
Na začetku so dolgo časa samo moški cvetovi in to v preobilici. Ženski se pojavljajo bolj na stranskih poganjkih, zato jih nikar rezati, če niso resnično preveč v napoto. Prirezujem le glavno vejo, da mi ne sili med čajote. Dobro poglej po kotih, v začetku se rade skrivajo pod listi, kar naenkrat pa na vseh koncih zagledaš "kačice".Nazadnje urejal/a muha 06 Avg 2019 06:15; skupaj popravljeno 1 krat
Na začetku so dolgo časa samo moški cvetovi in to v preobilici. Ženski se pojavljajo bolj na stranskih poganjkih, zato jih nikar rezati, če niso resnično preveč v napoto. Prirezujem le glavno vejo, da mi ne sili med čajote. Dobro poglej po kotih, v začetku se rade skrivajo pod listi, kar naenkrat pa na vseh koncih zagledaš "kačice".Nazadnje urejal/a muha 06 Avg 2019 06:15; skupaj popravljeno 1 krat