Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ampak strune si najbrž videla v gredi? Jaz sem z roko prekopala vso gredico in nisem našla ničesar živega Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka: si fižol pred sajenjem namočila? Če si ga, ni treba niti teden dni čakati, da zgnije. Ko sem brskala po poskusnih lončkih, v katerih ni nič vzklilo, sem komaj v katerem našla ostanke fižola. Ko nabrekne, kaj kmalu razpade, če ni sposoben kalitve.
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

To se ni zgodilo v gredi, ampak na njivi, kjer je večji prostor in jih je težje najti. Ta grah je bil tudi namočen. Vsaka biološka stvar brez kože, lubja, lupine je hiter plen za bakterije in se hitro razgradi. Dovolj je, da je vmes dežek ali dva.
copatka

Hvala vsem! Potem mi je pa najbrž res zgnil, ker vmes je precej deževalo Crying or Very sad . Bom probala še enkrat sejati._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

copatka: če bi bil fižol primerne kaljivosti, ne bi smel zgniti, kljub dežju. Jaz ne bi tvegala s semenom iz vrečke, iz katere je že enkrat zatajilo. Kupila bi novega po možnosti drugo firmo pakiranja.

Pri mojem Trionffo Violetto, ki sicer zelo lepo napreduje in gre že proti zadnji tretjini prekle, mi je par stebelc spodaj pregnilo. Približno 10 cm od tal. Ne vem, ali jih je kar nagrizlo, ali enostavno napadla bolezen? Drugo je vse videti čilo in zdravo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi meni je predlani, mislim, takole izginil pri eni prekli, ki sem jo sadila posebej, samo tisto tisti dan._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka

No, zdaj sem sigurno ugotovila, da mi zgnije Rolling Eyes . Tudi moj priljubljeni visoki (cipro/nežika) mi je očitno zgnil - tokrat sem ga uspela celo najti v zemlji, je bil kot en pire krompir Crying or Very sad .
Če mi uspe kdo identificirati, ali je cipro ali nežika (v temi pri sorti cipro), bom hvaležna._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Tudi meni, nimam ga niti po drugem poizkusu. Sadila od Semenarne Ptujski maslenec in Barjanec.
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letos je za fižol idealno leto. Dosti vlage, ne prevroče. Včeraj sem prvič obirala Trionfo Violetto. Dovolj ga je bilo za boranijo za 4 osebe. Very Happy . Bergold mu bo sledil čez dober teden.
Odgovori