Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj naj skuham?

Odgovori
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Pri nas je že skoraj ves teden regrat na mizi. Sem hitela, da prej ne zamete. Very Happy_________________
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Orhy, gotovo ga nabiraš na njivah in je še čisto mlad? Tak, ki gre lepo s fižolom in kuhanim jajcem? Pri nas na travnikih se ga splača nabirat šele, ko je tako velik, da rabi topel krompir in ogreto polivko. Zaenkrat še ne raste nov.
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri nas je na travniku čisto spodoben. ZTunanji krogi listov so jesenski, veliki, stari, te pač odstranim, osrednji pa so mladi in dobri. Tako ali tako je najboljši (mešam ga z radičem), če je narejen z vročim, no, toplim krompirjem.
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ja točno tako, kot pravi metuljc. Končne dele listov je treba odstranit, ker so najbrž še lanski, srednji del pa tudi malo korenine Wink pa je odličen.
Ja, napravim pa ga tako, kot pravi muha s toplim krompirjem in seveda precvrto panceto.

Nekaj pa je res, da ga v januarju še nikoli nismo jedli, v februarju pa ja - večkrat. Letos je nekaj posebnega. Laughing_________________
MARTINKA
Prispevkov: 524
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Mi smo ga tudi prejšnji teden nabirali na bližnjem travniku. Smo pa opazili, da so nas sprehajalci precej čukasto gledali. No, mi se nismo pustili motiti in smo ga tudi kasneje z užitkom pohrustali. Naredili smo ga pa s krompirjem, jajci in česnom. Če mene vprašaš - najboljša zimska solata.
magnolija
Prispevkov: 353
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Mi smo ga jedli za božično večerjo.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Da malo zbudim tole Trnuljčico:

Pri nas so bili včeraj puranji zrezki (pečeni podobno, kot za žar. Tanko narezani, začinjeni in potem na malo olja na močnejšem ognju popečeni po 3 minute na vsaki strani. Tako, da dobijo zgoraj in spodaj lepo zapečeno barvo). Krompirjevo-skutini svaljki in seveda velika skleda solate. Danes bo jota. Kaj takega rada kuham, ni veliko dela. Very Happy
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri nas bo danes čili kon karne, motovilec in menda kar kruh za zraven.
dašabina
Prispevkov: 1099
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a dašabina »

o fino za temo Smile, hvala za obuditev Laughing
otroci imajo željo po spomladanskih zvitkih, meni pa se tri dni že sanja o porovi juhi, saj menda gre pa tudi skupaj Laughing_________________sonček je in .....
dašabina
Prispevkov: 1099
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a dašabina »

probala sem še link od Orhy na prvi strani, stvar še vedno deluje Very Happy_________________sonček je in .....
Odgovori