Orhy, gotovo ga nabiraš na njivah in je še čisto mlad? Tak, ki gre lepo s fižolom in kuhanim jajcem? Pri nas na travnikih se ga splača nabirat šele, ko je tako velik, da rabi topel krompir in ogreto polivko. Zaenkrat še ne raste nov.
Pri nas je na travniku čisto spodoben. ZTunanji krogi listov so jesenski, veliki, stari, te pač odstranim, osrednji pa so mladi in dobri. Tako ali tako je najboljši (mešam ga z radičem), če je narejen z vročim, no, toplim krompirjem.
Ja točno tako, kot pravi metuljc. Končne dele listov je treba odstranit, ker so najbrž še lanski, srednji del pa tudi malo korenine pa je odličen. Ja, napravim pa ga tako, kot pravi muha s toplim krompirjem in seveda precvrto panceto.
Nekaj pa je res, da ga v januarju še nikoli nismo jedli, v februarju pa ja - večkrat. Letos je nekaj posebnega. _________________
Mi smo ga tudi prejšnji teden nabirali na bližnjem travniku. Smo pa opazili, da so nas sprehajalci precej čukasto gledali. No, mi se nismo pustili motiti in smo ga tudi kasneje z užitkom pohrustali. Naredili smo ga pa s krompirjem, jajci in česnom. Če mene vprašaš - najboljša zimska solata.
Pri nas so bili včeraj puranji zrezki (pečeni podobno, kot za žar. Tanko narezani, začinjeni in potem na malo olja na močnejšem ognju popečeni po 3 minute na vsaki strani. Tako, da dobijo zgoraj in spodaj lepo zapečeno barvo). Krompirjevo-skutini svaljki in seveda velika skleda solate. Danes bo jota. Kaj takega rada kuham, ni veliko dela.
o fino za temo , hvala za obuditev otroci imajo željo po spomladanskih zvitkih, meni pa se tri dni že sanja o porovi juhi, saj menda gre pa tudi skupaj _________________sonček je in .....