Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Dioscorea batatas - kitajski krompir, svetlobni koren
Tudi jaz ga gojim že nekaj let, do sedaj vedno le iz zračnih gomoljčkov, lani pa sem končno uspela posaditi večje število enoletnih gomoljev (zrastejo iz zračnih in so kar precej majhni) in dobila kar lep pridelek zelo dolgih gomoljev, rastli pa so kar v balah slame...
Ker vem, da je zelo zdravilen, smo ga jedli kar surovega, le opranega in nekoliko ostrganega.
Skoraj škoda ga je kuhati, se ga pa skuha veliko hitreje kot krompir, okus je pa kot malo slajši krompir, pa lepo razpade v ustih. Torej kuhan zelo okusen, surov pa sladkast, hrustljav sluzast, prijeten in nenavaden, dokler se ga ne navadiš. Zame prava poslastica tekstur in občutkov, le o okusu se ne da preveč razpravljati, ker je zelo blag.
Prezimi brez težav, tako v zemlji, kot tudi v majhnem 2 dcl lončku, ki zamrzne v kocko ledu
Vsekakor lep dodatek nenavadnim rastlinam v vrtu. Priporočam!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ker vem, da je zelo zdravilen, smo ga jedli kar surovega, le opranega in nekoliko ostrganega.
Skoraj škoda ga je kuhati, se ga pa skuha veliko hitreje kot krompir, okus je pa kot malo slajši krompir, pa lepo razpade v ustih. Torej kuhan zelo okusen, surov pa sladkast, hrustljav sluzast, prijeten in nenavaden, dokler se ga ne navadiš. Zame prava poslastica tekstur in občutkov, le o okusu se ne da preveč razpravljati, ker je zelo blag.
Prezimi brez težav, tako v zemlji, kot tudi v majhnem 2 dcl lončku, ki zamrzne v kocko ledu
Vsekakor lep dodatek nenavadnim rastlinam v vrtu. Priporočam!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Igy, se priporočam.
Je pa pri meni s sadikami tako: dokler samo berem o rastlini, me nič posebej ne pritegne, ko jo enkrat vidim v živo je pa čisto drugače .
Ali so komu sadike preživele me še posebej zanima zaradi tele trditve v članku iz linka, ki ga je dala A-A:
Nekje proti koncu meseca marca jih lahko prinesemo iz zimske shrambe in jih posadimo v šotne lončke – ne prenašajo namreč presajanja. Ti lončki morajo biti tudi dovolj globoki oz. visoki.
Je pa pri meni s sadikami tako: dokler samo berem o rastlini, me nič posebej ne pritegne, ko jo enkrat vidim v živo je pa čisto drugače .
Ali so komu sadike preživele me še posebej zanima zaradi tele trditve v članku iz linka, ki ga je dala A-A:
Nekje proti koncu meseca marca jih lahko prinesemo iz zimske shrambe in jih posadimo v šotne lončke – ne prenašajo namreč presajanja. Ti lončki morajo biti tudi dovolj globoki oz. visoki.