Tudi jaz ga gojim že nekaj let, do sedaj vedno le iz zračnih gomoljčkov, lani pa sem končno uspela posaditi večje število enoletnih gomoljev (zrastejo iz zračnih in so kar precej majhni) in dobila kar lep pridelek zelo dolgih gomoljev, rastli pa so kar v balah slame...
Ker vem, da je zelo zdravilen, smo ga jedli kar surovega, le opranega in nekoliko ostrganega. Skoraj škoda ga je kuhati, se ga pa skuha veliko hitreje kot krompir, okus je pa kot malo slajši krompir, pa lepo razpade v ustih. Torej kuhan zelo okusen, surov pa sladkast, hrustljav sluzast, prijeten in nenavaden, dokler se ga ne navadiš. Zame prava poslastica tekstur in občutkov, le o okusu se ne da preveč razpravljati, ker je zelo blag.
Prezimi brez težav, tako v zemlji, kot tudi v majhnem 2 dcl lončku, ki zamrzne v kocko ledu Vsekakor lep dodatek nenavadnim rastlinam v vrtu. Priporočam!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig Dostop do spletne ankete: https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Muha! Že spomladi sem neuspešno ponujal sadike. Tudi sedj jih imam nekaj, ki jih lahko odstopim._________________LP -------------------------------------------------- Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Je pa pri meni s sadikami tako: dokler samo berem o rastlini, me nič posebej ne pritegne, ko jo enkrat vidim v živo je pa čisto drugače .
Ali so komu sadike preživele me še posebej zanima zaradi tele trditve v članku iz linka, ki ga je dala A-A:
Nekje proti koncu meseca marca jih lahko prinesemo iz zimske shrambe in jih posadimo v šotne lončke – ne prenašajo namreč presajanja. Ti lončki morajo biti tudi dovolj globoki oz. visoki.
Jaz jih imam že dve leti v 0,5l lončkih, pa še živijo ._________________LP -------------------------------------------------- Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.