Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Schlumbergera - božični kaktus
Ja, tudi naša mati imajo dva enormna božična kaktusa. Kaj takega, cvet pri cvetu in še kar nastavljata cvetove (res tako žive barve kot óni v sredi na priloženi sliki z naslovom "zahvalni božični velikonočni").
Pomoje ji spomladi odškrnem kak členek ali dva... _________________go with your instinct to live as you want
Pomoje ji spomladi odškrnem kak členek ali dva... _________________go with your instinct to live as you want
Moj kaktus, ki naj bi bil zahvalni, je imel novembra in decembra le par cvetov, zdaj jih ima pa veliko več.
Danes sem v Hoferju kupila velikonočnega, tudi po členkih sodeč je velikonočni in upam, da bo zacvetel. Najprej ga bom presadila, ker ga je težko zalivati v majhnem lončku, ki je napolnjen do vrha.
Danes sem v Hoferju kupila velikonočnega, tudi po členkih sodeč je velikonočni in upam, da bo zacvetel. Najprej ga bom presadila, ker ga je težko zalivati v majhnem lončku, ki je napolnjen do vrha.
Tale tvoj "zahvalni" se ne more odločiti, je on, ona ali ono. Je pa krasen, ni kaj. Naj kar nadaljuje s tradicijo.
Velikonočni naj bi pa bil pravzaprav Hatiora.
Tule pa en izkušeni kaktusar piše, da sta mu dva božična pocvitala od novembra do aprila. Ampak, seveda zna on za kaktuse kar najbolje poskrbeti.
Velikonočni naj bi pa bil pravzaprav Hatiora.
Tule pa en izkušeni kaktusar piše, da sta mu dva božična pocvitala od novembra do aprila. Ampak, seveda zna on za kaktuse kar najbolje poskrbeti.
Zahvalni kaktusi se pripravljajo k cvetenju. Poleti so bili zunaj in jim je zelo prijalo. Potem sem jih presadila in postavila na okensko polico. Ta na prvi sliki bo imel bele cvetove z rahlo rožnatim pridihom. Za ostale tri ne vem. Lani sem jih kupila v Lidlu. Imeli so majcene popke, a niso zacveteli. Čudi me, da so vsi popki svetli, saj sta lani dva imela temnejše, bolj ciklamne.